Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Σπαγγέτι με μπολονέζ μανιταριών...
by Chef Λάμπρος Βακιάρος !!!



Μια ωραία μακαρονάδα όπου στη θέση του κιμά βάζουμε μανιτάρια και το αποτέλεσμα δεν έχει τίποτα απολύτως να ζηλέψει από την κλασική μπολονέζ με κιμά.

Υλικά:   { Για 4 Μερίδες }

•► 500 γρ. σπαγγέτι
•► 700 γρ. λευκά μανιτάρια, σε φέτες
•► 360 γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•► 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
•► 120 γρ. καρότα σε μικρούς κύβους
•► 60 – 90 γρ. στικς σέλερι ψιλοκομμένα
•► 15 γρ. πελτέ ντομάτας
•► 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
•► 120 ml κρασί κόκκινο
•► 470 ml ζωμό λαχανικών + 700 – 940ml
•► 60 - 75ml ελαιόλαδο
•► 3 φύλλα δάφνης
•► 200 γρ. παρμεζάνα (τριμμένη)
•► 8 – 10 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι (ψιλοκομμένο)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε μια μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και στη συνέχεια τo κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το σέλερι και τσιγαρίζετε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.

Προσθέτετε τα λευκά μανιτάρια και συνεχίζετε το τσιγάρισμα για 6 – 7 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους στην κατσαρόλα και ο όγκος τους να μειωθεί αρκετά.

Συνεχίζετε προσθέτοντας τον πελτέ, ανακατεύετε ελαφρώς και σβήνετε με το κρασί. Περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να εξατμιστεί η αλκοόλη και προσθέτετε την ντομάτα κονκασέ, τις 2 κούπες ζωμό λαχανικών, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζετε για 30 λεπτά με μισόκλειστο καπάκι, ανακατεύοντας σταδιακά.

Μόλις η σάλτσα έχει αρχίσει να δένει μετά τα 30 λεπτά, δοκιμάζετε για το αλάτι και το πιπέρι και σε περίπτωση που έχει όξινη γεύση προσθέτετε μια κουταλιά της σούπας μέλι ή λίγη ζάχαρη για να το φέρετε σε ισορροπία.

Προσθέτετε το σπαγγέτι μέσα στη σάλτσα (στην ουσία θα βράσετε τα ζυμαρικά μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα) και προσθέτετε την κατάλληλη ποσότητα ζωμού λαχανικών (περίπου 3-4 κούπες), ώστε να σιγουρευτείτε ότι υπάρχουν αρκετά υγρά για να βράσουν τα ζυμαρικά.

Ανακατεύοντας συνέχεια και ρυθμίζοντας την ποσότητα του ζωμού, προσέχετε περίπου στα 10 λεπτά βρασμού των ζυμαρικών, η κατσαρόλα σας να μην έχει πολλά υγρά ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι ζουμερό αλλά όχι σαν σούπα.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε την τριμμένη παρμεζάνα και το φρέσκο θυμάρι και ανακατεύετε για να δώσετε κρεμώδη υφή στα ζυμαρικά σας. Σερβίρετε, ραντίζοντας με ελαιόλαδο και πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η Συνταγή απο Λάμπρος Βακιάρος

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr , lambrosvakiaros.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :