Μια ωραία μακαρονάδα όπου στη θέση του κιμά βάζουμε μανιτάρια και το αποτέλεσμα δεν έχει τίποτα απολύτως να ζηλέψει από την κλασική μπολονέζ με κιμά.
Υλικά:   { Για 4 Μερίδες }
•► 500 γρ. σπαγγέτι
•► 700 γρ. λευκά μανιτάρια, σε φέτες
•► 360 γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•► 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
•► 120 γρ. καρότα σε μικρούς κύβους
•► 60 – 90 γρ. στικς σέλερι ψιλοκομμένα
•► 15 γρ. πελτέ ντομάτας
•► 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
•► 120 ml κρασί κόκκινο
•► 470 ml ζωμό λαχανικών + 700 – 940ml
•► 60 - 75ml ελαιόλαδο
•► 3 φύλλα δάφνης
•► 200 γρ. παρμεζάνα (τριμμένη)
•► 8 – 10 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι (ψιλοκομμένο)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε μια μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και στη συνέχεια τo κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το σέλερι και τσιγαρίζετε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
Προσθέτετε τα λευκά μανιτάρια και συνεχίζετε το τσιγάρισμα για 6 – 7 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους στην κατσαρόλα και ο όγκος τους να μειωθεί αρκετά.
Συνεχίζετε προσθέτοντας τον πελτέ, ανακατεύετε ελαφρώς και σβήνετε με το κρασί. Περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να εξατμιστεί η αλκοόλη και προσθέτετε την ντομάτα κονκασέ, τις 2 κούπες ζωμό λαχανικών, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζετε για 30 λεπτά με μισόκλειστο καπάκι, ανακατεύοντας σταδιακά.
Μόλις η σάλτσα έχει αρχίσει να δένει μετά τα 30 λεπτά, δοκιμάζετε για το αλάτι και το πιπέρι και σε περίπτωση που έχει όξινη γεύση προσθέτετε μια κουταλιά της σούπας μέλι ή λίγη ζάχαρη για να το φέρετε σε ισορροπία.
Προσθέτετε το σπαγγέτι μέσα στη σάλτσα (στην ουσία θα βράσετε τα ζυμαρικά μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα) και προσθέτετε την κατάλληλη ποσότητα ζωμού λαχανικών (περίπου 3-4 κούπες), ώστε να σιγουρευτείτε ότι υπάρχουν αρκετά υγρά για να βράσουν τα ζυμαρικά.
Ανακατεύοντας συνέχεια και ρυθμίζοντας την ποσότητα του ζωμού, προσέχετε περίπου στα 10 λεπτά βρασμού των ζυμαρικών, η κατσαρόλα σας να μην έχει πολλά υγρά ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι ζουμερό αλλά όχι σαν σούπα.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε την τριμμένη παρμεζάνα και το φρέσκο θυμάρι και ανακατεύετε για να δώσετε κρεμώδη υφή στα ζυμαρικά σας. Σερβίρετε, ραντίζοντας με ελαιόλαδο και πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 500 γρ. σπαγγέτι
•► 700 γρ. λευκά μανιτάρια, σε φέτες
•► 360 γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•► 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
•► 120 γρ. καρότα σε μικρούς κύβους
•► 60 – 90 γρ. στικς σέλερι ψιλοκομμένα
•► 15 γρ. πελτέ ντομάτας
•► 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
•► 120 ml κρασί κόκκινο
•► 470 ml ζωμό λαχανικών + 700 – 940ml
•► 60 - 75ml ελαιόλαδο
•► 3 φύλλα δάφνης
•► 200 γρ. παρμεζάνα (τριμμένη)
•► 8 – 10 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι (ψιλοκομμένο)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε μια μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και στη συνέχεια τo κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το σέλερι και τσιγαρίζετε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
Προσθέτετε τα λευκά μανιτάρια και συνεχίζετε το τσιγάρισμα για 6 – 7 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους στην κατσαρόλα και ο όγκος τους να μειωθεί αρκετά.
Συνεχίζετε προσθέτοντας τον πελτέ, ανακατεύετε ελαφρώς και σβήνετε με το κρασί. Περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να εξατμιστεί η αλκοόλη και προσθέτετε την ντομάτα κονκασέ, τις 2 κούπες ζωμό λαχανικών, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζετε για 30 λεπτά με μισόκλειστο καπάκι, ανακατεύοντας σταδιακά.
Μόλις η σάλτσα έχει αρχίσει να δένει μετά τα 30 λεπτά, δοκιμάζετε για το αλάτι και το πιπέρι και σε περίπτωση που έχει όξινη γεύση προσθέτετε μια κουταλιά της σούπας μέλι ή λίγη ζάχαρη για να το φέρετε σε ισορροπία.
Προσθέτετε το σπαγγέτι μέσα στη σάλτσα (στην ουσία θα βράσετε τα ζυμαρικά μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα) και προσθέτετε την κατάλληλη ποσότητα ζωμού λαχανικών (περίπου 3-4 κούπες), ώστε να σιγουρευτείτε ότι υπάρχουν αρκετά υγρά για να βράσουν τα ζυμαρικά.
Ανακατεύοντας συνέχεια και ρυθμίζοντας την ποσότητα του ζωμού, προσέχετε περίπου στα 10 λεπτά βρασμού των ζυμαρικών, η κατσαρόλα σας να μην έχει πολλά υγρά ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι ζουμερό αλλά όχι σαν σούπα.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε την τριμμένη παρμεζάνα και το φρέσκο θυμάρι και ανακατεύετε για να δώσετε κρεμώδη υφή στα ζυμαρικά σας. Σερβίρετε, ραντίζοντας με ελαιόλαδο και πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή απο Λάμπρος Βακιάρος
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr , lambrosvakiaros.comYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου