Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Γεμιστά Μίνι Τσουρέκια με Πραλίνα..
by Λάμπρος Βακιάρος !!!



Όχι απλά τσουρέκι, αλλά τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα!! Μιλάμε για μοναδική απόλαυση!! Δοκιμάστε το οπωσδήποτε, είναι ΘΕΪΚΟ... σκέτη πρόκληση !!!

Υλικά:

•► 75 γρ. φρέσκο βούτυρο + 30 γρ. (λιωμένο)
•► 180 γρ. φρέσκο γάλα (ζεστό, όχι καυτό)
•► 5 γρ. ξηρή μαγιά
•► 40 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
•► 1 μεγάλο αυγό
•► 1.5 γρ. μαστίχα (τριμμένη σε γουδί μαζί με 4 γρ. ζάχαρη)
•► 1.5 γρ. αλάτι
•► 330 γρ. αλεύρι για Τσουρέκι Μύλοι Αγίου Γεωργίου
•► 200 γρ. πραλίνα

Εκτέλεση:

Λιώνουμε τις 5 κ.σ. βούτυρο (75 γρ.) και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε ένα μέτριο μπολ ρίχνουμε το γάλα με τη μαγιά, ανακατεύουμε και περιμένουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί.

Ρίχνουμε στο γάλα το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό, την τριμμένη μαστίχα, το αλάτι, 200 γρ. (1 + 1/2 κούπα) από το αλεύρι για Τσουρέκι Μύλοι Αγίου Γεωργίου και ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι (130 γρ.).

Δουλεύουμε τη ζύμη καλά με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά και δημιουργούμε μία μπάλα. Την αφήνουμε στη λεκάνη σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, ή μέχρι να διπλασιαστεί. Σημ. … Εάν κολλάει η ζύμη στα χέρια μας βάζουμε λίγες σταγόνες λάδι στις παλάμες μας και όχι επιπλέον αλεύρι.

Απλώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα πυρέξ 20×25 εκ. και τη βουτυρώνουμε.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 μέρη και παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης, το πλάθουμε λίγο και το ανοίγουμε πιέζοντάς το σε έναν κύκλο περίπου 11 εκ. .

Βάζουμε στο κέντρο 1 κ.σ. πραλίνα (15 γρ.) με μεγάλη προσοχή, ώστε να μην πασαλειφτεί στις άκρες (ιδανικά τοποθετούμε τη πραλίνα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής). Σημ. … Σε περίπτωση που πέσει πραλίνα στην άκρη είναι απαραίτητο να τη καθαρίσουμε με χαρτί πριν συνεχίσουμε, διότι αλλιώς δεν θα μπορούμε να την κλείσουμε.

Ενώνουμε τη ζύμη ανασηκώνοντας τις άκρες προς το κέντρο με τα δύο μας χέρια, πιέζοντάς τες μεταξύ τους ώστε να σφραγίσει καλά, χωρίς να έρθει η ένωση σε επαφή με τη μαρμελάδα.

Δίνουμε στη ζύμη ένα σχήμα στρογγυλό και την τοποθετούμε στο πυρέξ με την ένωση προς τα κάτω. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για κάθε ζύμη. Σημ. … Στο πυρέξ τις τοποθετούμε έτσι ώστε να έχουν λίγο κενό μεταξύ τους.

Βουτυρώνουμε τις ζύμες με τις 2 κ.σ. βούτυρο (30 γρ.), κλείνουμε το πυρέξ αεροστεγώς με μία μεμβράνη και τις αφήνουμε να φουσκώσουν για 1/2 με 1 ώρα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα και αφού αλείψουμε απαλά με κρόκο αυγού την επιφάνεια από τα τσουρέκια, ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 20 με 22 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.


Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!


Η Συνταγή από Λάμπρος Βακιάρος

•► Όλες οι Συνταγές από Λάμπρος Βακιάρος No. 1

•► Όλες οι Συνταγές από Λάμπρος Βακιάρος No. 2

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

lambrosvakiaros.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :