Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Τάρτα με μαρμελάδα πορτοκάλι και σάλτσα σοκολάτας..by Super Chef Ηλίας Μαμαλάκης !!



Απολαυστική τάρτα που συνδυάζει δύο από τις πιο αγαπημένες γεύσεις: σοκολάτα και πορτοκάλι.

Υλικά:   { Για 6-8 Μερίδες }

Για τη ζύμη

•► 250 γρ. βούτυρο φρέσκο
•► 125 γρ. ζάχαρη άχνη
•► 1 κουτ. γλυκού αλάτι
•► 2 αβγά
•► 1 πρέζα βανίλια
•► ξύσμα από 1 πορτοκάλι
•► ½ κιλό αλεύρι μαλακό
•► 3 γρ. μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση

•► 300 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
•► 1 σφηνάκι Grand Marnier
•► 6 λεπτές φέτες πορτοκαλιού
•► 2 κουτ. σούπας ζάχαρη

Για τη σάλτσα σοκολάτας

•► 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
•► 1 σφηνάκι κονιάκ
•► 1 φλιτζάνι γάλα πλήρες

Εκτέλεση:

Ετοιμάζετε την τάρτα:
τοποθετείτε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάτε μέχρι το μίγμα να αφρατέψει. Στην αρχή δουλεύετε τα υλικά στη μικρή ταχύτητα και μετά στη μεγάλη. Προσθέτετε τα αβγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μίγμα.

Κατεβάζετε στη μικρή ταχύτητα, ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το ξύσμα. Ύστερα αδειάζετε το μίγμα σε λεκανίτσα και το δουλεύετε με το χέρι για 1-2 λεπτά. Κάνετε τη ζύμη μια μπάλα, την τυλίγετε σε μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο να ξεκουραστεί.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνετε καλά μια φόρμα τάρτας. Ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και την τοποθετείτε μέσα να σκεπάσει τον πάτο και τα πλαϊνά τοιχώματα της ταρτιέρας.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μαρμελάδα μαζί με το Grand Marnier, την αδειάζετε μέσα στην τάρτα και τη στρώνετε με ένα μαχαίρι. Παίρνετε τις φέτες του πορτοκαλιού, τις βάζετε πάνω από τη μαρμελάδα ώστε να καλυφθεί και έπειτα τις πασπαλίζετε με τη ζάχαρη.

Σκεπάζετε την τάρτα με αλουμινόχαρτο και την ψήνετε στο φούρνο στους για 30-45 λεπτά περίπου. Τα τελευταία 5 λεπτά αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και αφήνετε την τάρτα να πάρει λίγο χρώμα. Τη βγάζετε και την αφήνετε να κρυώσει.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα σοκολάτας: σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το γάλα και το κονιάκ ταυτόχρονα. Αδειάζετε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα μέσα στο ζεστό μίγμα του γάλακτος και ανακατεύετε σιγά σιγά αφού τραβήξετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μόλις λιώσει η σοκολάτα τη μεταφέρετε σε ένα μπολ και τη σερβίρετε μαζί με την τάρτα.


Καλή Επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης/ Food styling: Tina Webb

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :