Απολαυστική τάρτα που συνδυάζει δύο από τις πιο αγαπημένες γεύσεις: σοκολάτα και πορτοκάλι.
Υλικά:   { Για 6-8 Μερίδες }
Για τη ζύμη
•► 250 γρ. βούτυρο φρέσκο
•► 125 γρ. ζάχαρη άχνη
•► 1 κουτ. γλυκού αλάτι
•► 2 αβγά
•► 1 πρέζα βανίλια
•► ξύσμα από 1 πορτοκάλι
•► ½ κιλό αλεύρι μαλακό
•► 3 γρ. μπέικιν πάουντερ
Για τη γέμιση
•► 300 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
•► 1 σφηνάκι Grand Marnier
•► 6 λεπτές φέτες πορτοκαλιού
•► 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
Για τη σάλτσα σοκολάτας
•► 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
•► 1 σφηνάκι κονιάκ
•► 1 φλιτζάνι γάλα πλήρες
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε την τάρτα: τοποθετείτε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάτε μέχρι το μίγμα να αφρατέψει. Στην αρχή δουλεύετε τα υλικά στη μικρή ταχύτητα και μετά στη μεγάλη. Προσθέτετε τα αβγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μίγμα.
Κατεβάζετε στη μικρή ταχύτητα, ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το ξύσμα. Ύστερα αδειάζετε το μίγμα σε λεκανίτσα και το δουλεύετε με το χέρι για 1-2 λεπτά. Κάνετε τη ζύμη μια μπάλα, την τυλίγετε σε μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνετε καλά μια φόρμα τάρτας. Ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και την τοποθετείτε μέσα να σκεπάσει τον πάτο και τα πλαϊνά τοιχώματα της ταρτιέρας.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μαρμελάδα μαζί με το Grand Marnier, την αδειάζετε μέσα στην τάρτα και τη στρώνετε με ένα μαχαίρι. Παίρνετε τις φέτες του πορτοκαλιού, τις βάζετε πάνω από τη μαρμελάδα ώστε να καλυφθεί και έπειτα τις πασπαλίζετε με τη ζάχαρη.
Σκεπάζετε την τάρτα με αλουμινόχαρτο και την ψήνετε στο φούρνο στους για 30-45 λεπτά περίπου. Τα τελευταία 5 λεπτά αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και αφήνετε την τάρτα να πάρει λίγο χρώμα. Τη βγάζετε και την αφήνετε να κρυώσει.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα σοκολάτας: σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το γάλα και το κονιάκ ταυτόχρονα. Αδειάζετε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα μέσα στο ζεστό μίγμα του γάλακτος και ανακατεύετε σιγά σιγά αφού τραβήξετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μόλις λιώσει η σοκολάτα τη μεταφέρετε σε ένα μπολ και τη σερβίρετε μαζί με την τάρτα.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
Για τη ζύμη
•► 250 γρ. βούτυρο φρέσκο
•► 125 γρ. ζάχαρη άχνη
•► 1 κουτ. γλυκού αλάτι
•► 2 αβγά
•► 1 πρέζα βανίλια
•► ξύσμα από 1 πορτοκάλι
•► ½ κιλό αλεύρι μαλακό
•► 3 γρ. μπέικιν πάουντερ
Για τη γέμιση
•► 300 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
•► 1 σφηνάκι Grand Marnier
•► 6 λεπτές φέτες πορτοκαλιού
•► 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
Για τη σάλτσα σοκολάτας
•► 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
•► 1 σφηνάκι κονιάκ
•► 1 φλιτζάνι γάλα πλήρες
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε την τάρτα: τοποθετείτε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάτε μέχρι το μίγμα να αφρατέψει. Στην αρχή δουλεύετε τα υλικά στη μικρή ταχύτητα και μετά στη μεγάλη. Προσθέτετε τα αβγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μίγμα.
Κατεβάζετε στη μικρή ταχύτητα, ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το ξύσμα. Ύστερα αδειάζετε το μίγμα σε λεκανίτσα και το δουλεύετε με το χέρι για 1-2 λεπτά. Κάνετε τη ζύμη μια μπάλα, την τυλίγετε σε μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνετε καλά μια φόρμα τάρτας. Ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και την τοποθετείτε μέσα να σκεπάσει τον πάτο και τα πλαϊνά τοιχώματα της ταρτιέρας.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μαρμελάδα μαζί με το Grand Marnier, την αδειάζετε μέσα στην τάρτα και τη στρώνετε με ένα μαχαίρι. Παίρνετε τις φέτες του πορτοκαλιού, τις βάζετε πάνω από τη μαρμελάδα ώστε να καλυφθεί και έπειτα τις πασπαλίζετε με τη ζάχαρη.
Σκεπάζετε την τάρτα με αλουμινόχαρτο και την ψήνετε στο φούρνο στους για 30-45 λεπτά περίπου. Τα τελευταία 5 λεπτά αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και αφήνετε την τάρτα να πάρει λίγο χρώμα. Τη βγάζετε και την αφήνετε να κρυώσει.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα σοκολάτας: σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το γάλα και το κονιάκ ταυτόχρονα. Αδειάζετε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα μέσα στο ζεστό μίγμα του γάλακτος και ανακατεύετε σιγά σιγά αφού τραβήξετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μόλις λιώσει η σοκολάτα τη μεταφέρετε σε ένα μπολ και τη σερβίρετε μαζί με την τάρτα.
Καλή Επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης/ Food styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου