Μια νόστιμη σαλάτα με πληθώρα λαχανικών και μυρωδικών, που δίνει την απαραίτητη δροσιά στο τραπέζι.
Υλικά: { Μερίδες: για μια μεγάλη σαλατιέρα }
•► 1 μικρή λόλα κόκκινη
•► 1 ματσάκι ρόκα
•► 2 ρίζες σπανάκι
•► 3 φύλλα μαρούλι
•► 1 ρίζα αντίδια
•► 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
•► 2 φλιτζανάκια λάχανο ψιλοκομμένο
•► 3 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
•► 20 φέτες αγγούρι με το φλούδι τους
•► 10 ραπανάκια, σε φέτες
•► 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
•► ½ πιπεριά πράσινη
•► 15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
•► 3 κλαράκια σέλινο ψιλοκομμένα
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ άνηθο
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ μαϊντανό
Για το dressing
•► ξύσμα από 1 λεμόνι
•► χυμό από 1 λεμόνι
•► 100 γρ. γιαούρτι
•► 150 γρ. μαγιονέζα
•► 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
•► 1 κουτ. σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ψιλοκόβετε τη λόλα, τη ρόκα, το σπανάκι, το μαρούλι και τα αντίδια. Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ρίχνετε μέσα στο μπολ το λάχανο, τα καρότα, τη πιπεριά Φλωρίνης και την πράσινη πιπεριά. Τέλος ρίχνετε το σέλινο, τον άνηθο και το μαϊντανό. Ανακατεύετε καλά.
Βάζετε τη σαλάτα σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Ρίχνετε από πάνω τις φέτες από τα ραπανάκια και τα ντοματίνια.
Ετοιμάζετε το dressing: Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Τα δουλεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Ρίχνετε μέσα τη κάππαρη και δύο κουταλιές της σούπας νερό και ανακατεύετε.
Περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing λίγο πριν τη σερβίρετε στο τραπέζι.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 1 μικρή λόλα κόκκινη
•► 1 ματσάκι ρόκα
•► 2 ρίζες σπανάκι
•► 3 φύλλα μαρούλι
•► 1 ρίζα αντίδια
•► 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
•► 2 φλιτζανάκια λάχανο ψιλοκομμένο
•► 3 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
•► 20 φέτες αγγούρι με το φλούδι τους
•► 10 ραπανάκια, σε φέτες
•► 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
•► ½ πιπεριά πράσινη
•► 15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
•► 3 κλαράκια σέλινο ψιλοκομμένα
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ άνηθο
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ μαϊντανό
Για το dressing
•► ξύσμα από 1 λεμόνι
•► χυμό από 1 λεμόνι
•► 100 γρ. γιαούρτι
•► 150 γρ. μαγιονέζα
•► 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
•► 1 κουτ. σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ψιλοκόβετε τη λόλα, τη ρόκα, το σπανάκι, το μαρούλι και τα αντίδια. Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ρίχνετε μέσα στο μπολ το λάχανο, τα καρότα, τη πιπεριά Φλωρίνης και την πράσινη πιπεριά. Τέλος ρίχνετε το σέλινο, τον άνηθο και το μαϊντανό. Ανακατεύετε καλά.
Βάζετε τη σαλάτα σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Ρίχνετε από πάνω τις φέτες από τα ραπανάκια και τα ντοματίνια.
Ετοιμάζετε το dressing: Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Τα δουλεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Ρίχνετε μέσα τη κάππαρη και δύο κουταλιές της σούπας νερό και ανακατεύετε.
Περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing λίγο πριν τη σερβίρετε στο τραπέζι.
Καλή Επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης/ Food Styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου