Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Παντεσπάνι σιροπιασμένο με κομπόστα ξερών φρούτων..by Super Chef Ηλίας Μαμαλάκης !!!



Μία τέλεια εναλλακτική στις τούρτες , που μπορείτε να σερβίρετε ως επιδόρπιο στο κυριακάτικο τραπέζι ή να απολαύσετε τα απογεύματα με τον καφέ σας.

Υλικά:   { Για 8-10 Μερίδες }

Για το παντεσπάνι

•► 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•► 240 γρ. βούτυρο φρέσκο
•► 300 γρ. ζάχαρη
•► 300 γρ. χυμό πορτοκαλιού
•► 1 πρέζα αλάτι

Για το σιρόπι σοκολάτας

•► 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
•► 1 ποτήρι ζάχαρη
•► 1 & ½ ποτήρι νερό

Για την κομπόστα ξερών φρούτων

•► 8 σύκα αποξηραμένα
•► 8 δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι
•► 8 βερίκοκα αποξηραμένα
•► 8 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
•► 1 φακελάκι πράσινο τσάι
•► 1 σφηνάκι μπράντι
•► 2 κουτ. σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση:

Ετοιμάζετε πρώτα το παντεσπάνι:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και κομμένο σε κύβους, προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε με το χέρι σας μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.

Ρίχνετε την πορτοκαλάδα συνεχίζοντας το ανακάτεμα και τέλος προσθέτετε τμηματικά το αλεύρι, ανακατεμένο με το αλάτι, ζυμώνοντας με το χέρι σας μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.

Βουτυρώνετε ένα ταψάκι κατά προτίμηση αντικολλητικό και ρίχνετε μέσα το μίγμα. Ψήνετε το παντεσπάνι στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου και μέχρι να πάρει ένα ρόδινο χρώμα. Το αφήνετε να κρυώσει, το ξεφορμάρετε και το ακουμπάτε σε πιατέλα.

Σε μια κατσαρόλα ετοιμάζετε την κομπόστα: κόβετε τις σκληρές άκρες από τα σύκα και τα βάζετε στην κατσαρόλα καθώς και τα υπόλοιπα φρούτα.

Ρίχνετε μέσα το μπράντι και τη ζάχαρη, απογεμίζετε με νερό μέχρι να σκεπαστούν τα φρούτα και βάζετε το φακελάκι με το πράσινο τσάι. Βράζετε τα ξερά φρούτα σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά περίπου και μέχρι να φουσκώσουν.

Τα αφήνετε να κρυώσουν, τα σουρώνετε και κρατάτε στην άκρη.

Για το σιρόπι σοκολάτας: Σε κατσαρόλα βράζετε τη ζάχαρη με το νερό, μέχρι να σχηματιστεί ένα αρκετά πηχτό σιρόπι.

Τότε ρίχνετε μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα και τραβάτε από τη φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και είστε έτοιμοι να στήσετε το γλυκό σας.

Βάζετε τα φουσκωμένα ξερά φρούτα πάνω στο παντεσπάνι συμμετρικά και με τη βοήθεια ενός κουταλιού ρίχνετε το σιρόπι σοκολάτας επάνω στα φρούτα. Αφήνετε να τραβήξουν καλά και σερβίρετε το γλυκό στο τραπέζι.

Tips:

Αρωματίστε την κομπόστα ξερών φρούτων με 1 κλαδάκι Λουίζας ή αρμπαρόριζας.


Καλή Επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης/ Food styling: Tina Webb

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :