Ένα νόστιμο πιλάφι, που αναδεικνύει όλα τα κυρίως πιάτα με κρεατικά στο κυριακάτικο ή το επίσημο τραπέζι.
Υλικά:   { Για 6-8 Μερίδες }
•► 2 νεροπότηρα ρύζι για πιλάφι
•► 200 γρ. βούτυρο φρέσκο
•► 5 νεροπότηρα ζωμό λαχανικών
•► 20 βερίκοκα ξερά
•► 200 γρ. αμύγδαλα ξασπρισμένα
•► 100 γρ. ηλιέλαιο
•► αλάτι
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το φρέσκο βούτυρο. Όσο να ζεσταθεί κόβετε τα βερίκοκα στα τέσσερα. Ρίχνετε στο βούτυρο πρώτα τα βερίκοκα και αμέσως μετά το ρύζι.
Ανακατεύετε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το βούτυρο. Ρίχνετε το ζωμό λαχανικών και αλατίζετε. Αφήνετε να πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το ρύζι να τραβήξει όλα τα υγρά.
Όσο βράζει το ρύζι, σε ένα τηγανάκι βάζετε το ηλιέλαιο και καβουρδίζετε τα αμύγδαλα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Μόλις το ρύζι απορροφήσει τα υγρά το βγάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να χλιαρέψει.
Βάζετε το ρύζι σε δύο φόρμες και το σερβίρετε στο τραπέζι, πασπαλίζοντας από πάνω τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 2 νεροπότηρα ρύζι για πιλάφι
•► 200 γρ. βούτυρο φρέσκο
•► 5 νεροπότηρα ζωμό λαχανικών
•► 20 βερίκοκα ξερά
•► 200 γρ. αμύγδαλα ξασπρισμένα
•► 100 γρ. ηλιέλαιο
•► αλάτι
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το φρέσκο βούτυρο. Όσο να ζεσταθεί κόβετε τα βερίκοκα στα τέσσερα. Ρίχνετε στο βούτυρο πρώτα τα βερίκοκα και αμέσως μετά το ρύζι.
Ανακατεύετε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το βούτυρο. Ρίχνετε το ζωμό λαχανικών και αλατίζετε. Αφήνετε να πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το ρύζι να τραβήξει όλα τα υγρά.
Όσο βράζει το ρύζι, σε ένα τηγανάκι βάζετε το ηλιέλαιο και καβουρδίζετε τα αμύγδαλα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Μόλις το ρύζι απορροφήσει τα υγρά το βγάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να χλιαρέψει.
Βάζετε το ρύζι σε δύο φόρμες και το σερβίρετε στο τραπέζι, πασπαλίζοντας από πάνω τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Καλή Επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης/ Food Styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου