Ένα εντυπωσιακό πιάτο με αρνί που θα λατρέψουν όλοι οι κρεατοφάγοι της παρέας.
Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }
•► 1 αρνίσιο μπούτι μεγάλο (γύρω στα 2 κιλά)
•► 3 σκελίδες σκόρδο
•► 1 κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
•► 150 γρ. φέτα
•► 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια δεντρολίβανου
•► 1 κουτ. σούπας ρίγανη
•► 3 κουτ. σούπας μουστάρδα
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Αγοράζετε το μπούτι από το χασάπη σας και του ζητάτε να το ξεκοκαλίσει, χωρίς όμως να το κόψει στη μέση. Το παίρνετε στο σπίτι και το απλώνετε σε μια λεία επιφάνεια. Ρίχνετε σε μπολάκι τη ρίγανη, μπόλικο πιπέρι και αλάτι. Τρίβετε το μπούτι απ’ όλες τις μεριές με το μίγμα.
Σ’ ένα μπολ ρίχνετε τη φέτα και τη σπάτε σε μικρά κομμάτια μ’ ένα πιρούνι. Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι, μία κουταλιά της σούπας από το δενδρολίβανο, τα σκόρδα και ανακατεύετε. Βάζετε το μίγμα μέσα στο μπούτι, το διπλώνετε και το δένετε σφιχτά με βαμβακερό σπάγκο στα δύο άκρα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Αλείφετε το κρέας με τη μουστάρδα, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο δενδρολίβανο, το βάζετε σε ταψάκι και το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνετε το κρέας στο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά. Κατόπιν αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 45 λεπτά τουλάχιστον, μέχρι να ψηθεί καλά το μπούτι.
Αφήνετε να γίνει χλιαρό, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε σε πιατέλα.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 1 αρνίσιο μπούτι μεγάλο (γύρω στα 2 κιλά)
•► 3 σκελίδες σκόρδο
•► 1 κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
•► 150 γρ. φέτα
•► 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια δεντρολίβανου
•► 1 κουτ. σούπας ρίγανη
•► 3 κουτ. σούπας μουστάρδα
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Αγοράζετε το μπούτι από το χασάπη σας και του ζητάτε να το ξεκοκαλίσει, χωρίς όμως να το κόψει στη μέση. Το παίρνετε στο σπίτι και το απλώνετε σε μια λεία επιφάνεια. Ρίχνετε σε μπολάκι τη ρίγανη, μπόλικο πιπέρι και αλάτι. Τρίβετε το μπούτι απ’ όλες τις μεριές με το μίγμα.
Σ’ ένα μπολ ρίχνετε τη φέτα και τη σπάτε σε μικρά κομμάτια μ’ ένα πιρούνι. Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι, μία κουταλιά της σούπας από το δενδρολίβανο, τα σκόρδα και ανακατεύετε. Βάζετε το μίγμα μέσα στο μπούτι, το διπλώνετε και το δένετε σφιχτά με βαμβακερό σπάγκο στα δύο άκρα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Αλείφετε το κρέας με τη μουστάρδα, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο δενδρολίβανο, το βάζετε σε ταψάκι και το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνετε το κρέας στο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά. Κατόπιν αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 45 λεπτά τουλάχιστον, μέχρι να ψηθεί καλά το μπούτι.
Αφήνετε να γίνει χλιαρό, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε σε πιατέλα.
Καλή Επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης/ Food styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου