Και ποιος δεν αγαπά το κανταΐφι; Όταν όμως συνδυάζεται με λαχταριστό σιρόπι σοκολάτας ,, η γεύση του απογειώνεται!!!
Υλικά:   { Μερίδες: για 1 ταψάκι }
•► 1 πακέτο κανταΐφι
•► 20 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
•► 150 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
•► 1 νεροπότηρο γλυκό Σαμιώτικο κρασί
•► 1 φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο
•► 1 ξυλάκι κανέλα
•► 3-4 γαρίφαλα
Για τη σάλτσα σοκολάτας
•► 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζετε τα δαμάσκηνα μαζί με το κρασί, την κανέλα και τα γαρίφαλα. Τα βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι τα δαμάσκηνα να πιουν το κρασί και να μελώσει η σάλτσα. Τα αφήνετε να κρυώσουν.
Τα χτυπάτε στο μπλέντερ να γίνουν ένα πηκτός πολτός. Βάζετε τον πολτό σε ένα μπολ και τον αφήνετε να κρυώσει καλά. Ρίχνετε μέσα την ψιλοκομμένη καρυδόψιχα και ανακατεύετε.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Ανοίγετε το πακέτο του κανταϊφιού, το ξαίνετε καλά και στη συνέχεια, παίρνετε μικρές ποσότητες και γεμίζετε μικρά κανταϊφάκια με το μίγμα δαμάσκηνου και καρυδιού. Τα στριμώχνετε σε ένα ταψάκι του φούρνου (στρογγυλό κατά προτίμηση).
Ζεσταίνετε το φρέσκο βούτυρο σε ένα μπρικάκι και περιχύνετε με αυτό τα κανταϊφάκια. Τα ψήνετε στο φούρνο για 40-50 λεπτά περίπου και μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.
Όσο ψήνονται, ετοιμάστε τη σάλτσα: Ρίχνετε μέσα σε μια κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ. Αφήνετε να πάρουν βράση. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε την κουβερτούρα να λιώσει.
Μόλις βγουν τα κανταΐφια από το φούρνο ζεστά-ζεστά, τα περιχύνετε με τη ζεστή σάλτσα σοκολάτας. Αφήνετε για μισή ώρα να τραβήξουν τη σάλτσα μέσα στο ταψί και μετά τα σερβίρετε σε πιατέλα.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 1 πακέτο κανταΐφι
•► 20 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
•► 150 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
•► 1 νεροπότηρο γλυκό Σαμιώτικο κρασί
•► 1 φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο
•► 1 ξυλάκι κανέλα
•► 3-4 γαρίφαλα
Για τη σάλτσα σοκολάτας
•► 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζετε τα δαμάσκηνα μαζί με το κρασί, την κανέλα και τα γαρίφαλα. Τα βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι τα δαμάσκηνα να πιουν το κρασί και να μελώσει η σάλτσα. Τα αφήνετε να κρυώσουν.
Τα χτυπάτε στο μπλέντερ να γίνουν ένα πηκτός πολτός. Βάζετε τον πολτό σε ένα μπολ και τον αφήνετε να κρυώσει καλά. Ρίχνετε μέσα την ψιλοκομμένη καρυδόψιχα και ανακατεύετε.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Ανοίγετε το πακέτο του κανταϊφιού, το ξαίνετε καλά και στη συνέχεια, παίρνετε μικρές ποσότητες και γεμίζετε μικρά κανταϊφάκια με το μίγμα δαμάσκηνου και καρυδιού. Τα στριμώχνετε σε ένα ταψάκι του φούρνου (στρογγυλό κατά προτίμηση).
Ζεσταίνετε το φρέσκο βούτυρο σε ένα μπρικάκι και περιχύνετε με αυτό τα κανταϊφάκια. Τα ψήνετε στο φούρνο για 40-50 λεπτά περίπου και μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.
Όσο ψήνονται, ετοιμάστε τη σάλτσα: Ρίχνετε μέσα σε μια κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ. Αφήνετε να πάρουν βράση. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε την κουβερτούρα να λιώσει.
Μόλις βγουν τα κανταΐφια από το φούρνο ζεστά-ζεστά, τα περιχύνετε με τη ζεστή σάλτσα σοκολάτας. Αφήνετε για μισή ώρα να τραβήξουν τη σάλτσα μέσα στο ταψί και μετά τα σερβίρετε σε πιατέλα.
Καλή Επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης/ Food styling: Elena Jeffrey
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου