Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Κανταΐφι με δαμάσκηνα, καρύδια & σιρόπι σοκολάτας..by Super Chef Ηλίας Μαμαλάκης !!



Και ποιος δεν αγαπά το κανταΐφι; Όταν όμως συνδυάζεται με λαχταριστό σιρόπι σοκολάτας ,, η γεύση του απογειώνεται!!!

Υλικά:   { Μερίδες: για 1 ταψάκι }

•► 1 πακέτο κανταΐφι
•► 20 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
•► 150 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
•► 1 νεροπότηρο γλυκό Σαμιώτικο κρασί
•► 1 φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο
•► 1 ξυλάκι κανέλα
•► 3-4 γαρίφαλα

Για τη σάλτσα σοκολάτας

•► 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζετε τα δαμάσκηνα μαζί με το κρασί, την κανέλα και τα γαρίφαλα. Τα βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι τα δαμάσκηνα να πιουν το κρασί και να μελώσει η σάλτσα. Τα αφήνετε να κρυώσουν.

Τα χτυπάτε στο μπλέντερ να γίνουν ένα πηκτός πολτός. Βάζετε τον πολτό σε ένα μπολ και τον αφήνετε να κρυώσει καλά. Ρίχνετε μέσα την ψιλοκομμένη καρυδόψιχα και ανακατεύετε.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Ανοίγετε το πακέτο του κανταϊφιού, το ξαίνετε καλά και στη συνέχεια, παίρνετε μικρές ποσότητες και γεμίζετε μικρά κανταϊφάκια με το μίγμα δαμάσκηνου και καρυδιού. Τα στριμώχνετε σε ένα ταψάκι του φούρνου (στρογγυλό κατά προτίμηση).

Ζεσταίνετε το φρέσκο βούτυρο σε ένα μπρικάκι και περιχύνετε με αυτό τα κανταϊφάκια. Τα ψήνετε στο φούρνο για 40-50 λεπτά περίπου και μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.

Όσο ψήνονται, ετοιμάστε τη σάλτσα: Ρίχνετε μέσα σε μια κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ. Αφήνετε να πάρουν βράση. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε την κουβερτούρα να λιώσει.

Μόλις βγουν τα κανταΐφια από το φούρνο ζεστά-ζεστά, τα περιχύνετε με τη ζεστή σάλτσα σοκολάτας. Αφήνετε για μισή ώρα να τραβήξουν τη σάλτσα μέσα στο ταψί και μετά τα σερβίρετε σε πιατέλα.


Καλή Επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης/ Food styling: Elena Jeffrey

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :