Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Ισλί: Το παραδοσιακό γλυκό
που μοιάζει με γεμιστό μελομακάρονο !!!



Μια συνταγή για παραδοσιακά γλυκά Χριστουγέννων, λίγο διαφορετική από τις άλλες.

Μπορεί να μην είναι τόσο διαδεδομένα όσο τα μελομακάρονα, όμως τα ισλί είναι ένα από τα παραδοσιακά γλυκά των
Μικρασιατών για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Με μια τραγανή ζύμη που λιώνει στο στόμα, αλλά και γέμιση από καρύδι αρωματισμένο με κανελογαρίφαλο, τα ισλί βουτούν σε ευωδιαστό σιρόπι μελιού και γίνονται ακαταμάχητα!!!

Υλικά:

•► 1/2 ποτήρι ζάχαρη
•► 1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
•► 120 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο
•► Το χυμό από 2 μεγάλα πορτοκάλια / ½ ποτήρι
•► Ξύσμα από ½ πορτοκάλι
•► 1 σφηνάκι ρούμι ή κονιάκ
•► 1 κουταλάκι σόδα
•► 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
•► ½ κιλό αλεύρι

Για τη γέμιση:

•► 150 γρ. καρύδα χοντροσπασμένα
•► Κανέλα και γαρίφαλο

Για το σιρόπι:

•► 1 ποτήρι νερό
•► 1 ποτήρι μέλι
•► 2/3 του ποτηριού ζάχαρη

Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι, το βούτυρο και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε να ασπρίσουν.

Στη συνέχεια λιώνουμε τη σόδα και το μπέικιν στο χυμό πορτοκάλι και προσθέτουμε στο μείγμα της ζάχαρης.

Προσθέτουμε λίγο, λίγο το αλεύρι στον κάδο με το μίξερ σε λειτουργία και χτυπάμε ώσπου να πάρουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.

Αφήνουμε σκεπασμένη με πετσέτα, ιδανικά σε ζεστό μέρος, να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

Παίρνουμε κομματάκια από τη ζύμη σε μέγεθος ενός καρυδιού και τα ανοίγουμε με το χέρι μας να ανοίξουν σε ένα στρογγυλό φυλλαράκι 6-7 εκατοστών.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και προσθέτουμε ένα κουταλάκι σε κάθε κομμάτι ζύμης.

Κλείνουμε το ισλί ενώνοντας τρεις άκρες της ζύμης στο μέσο του κομματιού και πιέζοντας να πεπλατυνθεί ελαφρά.

Στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα, τοποθετώντας τα με την ένωση προς τα κάτω.

Τρυπάμε όλη την επιφάνεια κάθε κομματιού με ένα πιρούνι και βάζουμε στο φούρνο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.

Στο μεταξύ βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και αφήνουμε ώσπου να λιώσει το μέλι και η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σιροπιάζουμε τα ισλί κρύα, σε ζεστό σιρόπι. Βάζουμε μερικά στην κατσαρόλα και αφήνουμε για 1’ λεπτό περίπου.

Στη συνέχεια, γυρίζουμε τα ισλί και από την ανάποδη και αφήνουμε ένα λεπτό ακόμη.


Καλή Επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!



Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :