Τα φρούτα ταιριάζουν υπέροχα και σε καλοκαιρινές σαλάτες με δροσερές πρασινάδες όπως αυτή που προτείνουμε με τραγανά, όλο γλύκα κεράσια.
Υλικά:   { Για 4-5 Μερίδες }
•► 4-5 φύλλα μαρουλιού
•► 1 ρίζα αντίδια
•► 1 κόκκινη λόλα
•► 1 ρίζα σπανάκι, πλυμένη καλά
•► 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
•► 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
•► 40 κεράσια ώριμα
•► 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
•► 1 κουτ. σούπας αλάτι
•► 3 κουτ. σούπας ξίδι
•► 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Κόβετε σε χοντρά κομμάτια όλα τα λαχανικά και τα τοποθετείτε σε μια σαλατιέρα.
Με το ειδικό εργαλεία αφαιρείτε τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα βάζετε σε ένα τηγάνι.
Βάζετε δύο κουταλιές της σούπας νερό και τη ζάχαρη και μαγειρεύετε τα κεράσια, ανακατεύοντας συνέχεια.
Κατόπιν, προσθέτετε το αλάτι και το ξίδι συνεχίζοντας το ανακάτεμα και τέλος το ελαιόλαδο.
Με το πιρούνι σας πολτοποιείτε ελαφρά τα κεράσια και με το μίγμα περιχύνετε την πράσινη σαλάτα.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
Υλικά:   { Για 4-5 Μερίδες }
•► 4-5 φύλλα μαρουλιού
•► 1 ρίζα αντίδια
•► 1 κόκκινη λόλα
•► 1 ρίζα σπανάκι, πλυμένη καλά
•► 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
•► 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
•► 40 κεράσια ώριμα
•► 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
•► 1 κουτ. σούπας αλάτι
•► 3 κουτ. σούπας ξίδι
•► 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Κόβετε σε χοντρά κομμάτια όλα τα λαχανικά και τα τοποθετείτε σε μια σαλατιέρα.
Με το ειδικό εργαλεία αφαιρείτε τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα βάζετε σε ένα τηγάνι.
Βάζετε δύο κουταλιές της σούπας νερό και τη ζάχαρη και μαγειρεύετε τα κεράσια, ανακατεύοντας συνέχεια.
Κατόπιν, προσθέτετε το αλάτι και το ξίδι συνεχίζοντας το ανακάτεμα και τέλος το ελαιόλαδο.
Με το πιρούνι σας πολτοποιείτε ελαφρά τα κεράσια και με το μίγμα περιχύνετε την πράσινη σαλάτα.
Καλή Επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης/ Food Styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου