Παραδοσιακό έδεσμα των Κυκλάδων κυρίως της Σίφνου και της Σύρου, η καπαροσαλάτα, σερβίρεται συνήθως σαν ορεκτικό ή συνοδευτικό σε ψητά.
Της Σίφνου γίνεται με αποξηραμένη κάπαρη αντίθετα με την καπαροσαλάτα της Σύρου όπου η κάπαρη ανακατεύεται με αρωματικά και βρασμένες πατάτες ή ψωμί.
Υλικά:   { Για 4 Μερίδες }
•► 3 μεγάλες πατάτες
•► 1 φλιτζάνι ξαρμυρισμένη κάπ{π}αρη
•► 100 γρ. πράσινες ελιές, χοντροκομμένες
•► 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
•► ½ φλιτζάνι κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο σε κυβάκια
•► ½ φλιτζάνι κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
•► ½ φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
•► 1 κουτ. σούπας ρίγανη
•► ½ - 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
•► 3 κουτ. σούπας ξίδι
•► αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζετε τις πατάτες με την φλούδα σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Τις καθαρίζετε και τις πολτοποιείτε με το ειδικό εργαλείο ή τις περνάτε από τον μύλο του πουρέ μέσα σε ένα μπολ.
Προσθέτετε το λιωμένο σκόρδο, το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα 4/5 της κάππαρης, ψιλοκομμένη, τις πράσινες ελιές και το ξίδι.
Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μαζί και προσθέτετε την ρίγανη και τον άνηθο. Δοκιμάζετε το αλάτι, και αλατοπιπερώνετε.
Ρίχνετε το λάδι ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να απορροφηθεί. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Αν θέλετε προσθέτετε την υπόλοιπη κάπαρη ολόκληρη.
Σερβίρετε την καπαροσαλάτα σε θερμοκρασία δωματίου.
Tips:
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις πατάτες με 2 φλιτζάνια ξερό ψωμί, μουσκεμένο και καλά στυμμένο.
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:5'
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 3 μεγάλες πατάτες
•► 1 φλιτζάνι ξαρμυρισμένη κάπ{π}αρη
•► 100 γρ. πράσινες ελιές, χοντροκομμένες
•► 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
•► ½ φλιτζάνι κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο σε κυβάκια
•► ½ φλιτζάνι κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
•► ½ φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
•► 1 κουτ. σούπας ρίγανη
•► ½ - 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
•► 3 κουτ. σούπας ξίδι
•► αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζετε τις πατάτες με την φλούδα σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Τις καθαρίζετε και τις πολτοποιείτε με το ειδικό εργαλείο ή τις περνάτε από τον μύλο του πουρέ μέσα σε ένα μπολ.
Προσθέτετε το λιωμένο σκόρδο, το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα 4/5 της κάππαρης, ψιλοκομμένη, τις πράσινες ελιές και το ξίδι.
Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μαζί και προσθέτετε την ρίγανη και τον άνηθο. Δοκιμάζετε το αλάτι, και αλατοπιπερώνετε.
Ρίχνετε το λάδι ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να απορροφηθεί. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Αν θέλετε προσθέτετε την υπόλοιπη κάπαρη ολόκληρη.
Σερβίρετε την καπαροσαλάτα σε θερμοκρασία δωματίου.
Tips:
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις πατάτες με 2 φλιτζάνια ξερό ψωμί, μουσκεμένο και καλά στυμμένο.
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:5'
Καλή Επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Σιμόνη Καφίρη/ Food Styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου