Ένα χορταστικό μεζεδάκι που φτιάχνεται πανεύκολα και συνοδεύει εξαιρετικά το κρασί και τη μπίρα.
Υλικά:   { Για 4 Μερίδες }
•► 2 μεγάλες αραβικές πίτες
•► 5 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
•► 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
•► 1 κρεμμύδι τριμμένο
•► 1 νεροπότηρο κρασί λευκό
•► 2-3 κόκκους μπαχάρι
•► 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε σπιρτόξυλα
•► 1 μελιτζάνα φλάσκα, ξεφλουδισμένη, σε κύβους
•► 1 κουτ. σούπας πιπέρι ροζ
•► 1 κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο
•► ½ κουτ. γλυκού κύμινο
•► 100 γρ. γραβιέρα, σε κυβάκια
•► 2 κουτ. σούπας σταφίδα μαύρη κορινθιακή
•► 30 ρόγες σταφύλι
•► λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι μαζί με τον κιμά και τους κύβους της μελιτζάνας, ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτετε τα πιπέρια, το κύμινο, το μπαχάρι και λίγο αλάτι.
Σβήνετε με το λευκό κρασί και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.
Ρίχνετε μέσα στο μίγμα του κιμά το κρεμμύδι, τη γραβιέρα, τη σταφίδα και το σταφύλι. Ανακατεύετε καλά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε μία κουταλιά ελαιόλαδο και τοποθετείτε μία μία τις αραβικές πίτες και τις σοτάρετε μέχρι να γίνουν λίγο τραγανές. Τις τοποθετείτε σε πιάτα και τις απλώνετε πάνω το μίγμα που ετοιμάσατε.
Τις κόβετε στη μέση και τις σερβίρετε στο τραπέζι από μισή στον καθένα σαν ορεκτικό ή κυρίως πιάτο.
Tips:
•► Αντί για αραβικές πίτες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πίτες για σουβλάκι.
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 2 μεγάλες αραβικές πίτες
•► 5 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
•► 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
•► 1 κρεμμύδι τριμμένο
•► 1 νεροπότηρο κρασί λευκό
•► 2-3 κόκκους μπαχάρι
•► 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε σπιρτόξυλα
•► 1 μελιτζάνα φλάσκα, ξεφλουδισμένη, σε κύβους
•► 1 κουτ. σούπας πιπέρι ροζ
•► 1 κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο
•► ½ κουτ. γλυκού κύμινο
•► 100 γρ. γραβιέρα, σε κυβάκια
•► 2 κουτ. σούπας σταφίδα μαύρη κορινθιακή
•► 30 ρόγες σταφύλι
•► λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι μαζί με τον κιμά και τους κύβους της μελιτζάνας, ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτετε τα πιπέρια, το κύμινο, το μπαχάρι και λίγο αλάτι.
Σβήνετε με το λευκό κρασί και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.
Ρίχνετε μέσα στο μίγμα του κιμά το κρεμμύδι, τη γραβιέρα, τη σταφίδα και το σταφύλι. Ανακατεύετε καλά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε μία κουταλιά ελαιόλαδο και τοποθετείτε μία μία τις αραβικές πίτες και τις σοτάρετε μέχρι να γίνουν λίγο τραγανές. Τις τοποθετείτε σε πιάτα και τις απλώνετε πάνω το μίγμα που ετοιμάσατε.
Τις κόβετε στη μέση και τις σερβίρετε στο τραπέζι από μισή στον καθένα σαν ορεκτικό ή κυρίως πιάτο.
Tips:
•► Αντί για αραβικές πίτες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πίτες για σουβλάκι.
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Καλή Επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου