Το κοκκινιστό μοσχαράκι ταιριάζει πολύ με τον πουρέ πατάτας. Τους καλοκαιρινούς μήνες όμως, μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με πληθωρικό πουρέ μελιτζάνας, που του πάει πολύ.
Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }
Για τον πουρέ μελιτζάνας
•► 2 κιλά μελιτζάνες φλάσκες
•► 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
•► 3 κουτ. σούπας αλεύρι
•► 1 νεροπότηρο γάλα φρέσκο
•► 150 γρ. κασέρι τριμμένο
•► λίγο αλάτι, πιπέρι
Για το κοκκινιστό μοσχαράκι
•► 1 & ½ κιλό μοσχάρι (ελιά)
•► 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
•► 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
•► 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
•► 2 νεροπότηρα φρέσκο χυμό ντομάτας
•► 2 φύλλα δάφνης
•► 3 κόκκους μπαχάρι
•► 1 πρέζα κανέλα
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε αρχικά τον πουρέ μελιτζάνας: Πλένετε τι μελιτζάνες, αφαιρείτε το κοτσάνι και τις τρυπάτε με πιρούνι. Ανάβετε το γκριλ του φούρνου στο μέγιστο και τις ψήνετε μέχρι να καεί η φλούδα τους και να γίνει μαύρη.
Τις αφήνετε να κρυώσουν. Με προσοχή ανοίγετε τις μελιτζάνες και με ένα κουτάλι της σούπας αφαιρείτε την ψημένη σάρκα. Τη βάζετε σε ένα μπολ.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το βούτυρο με το αλεύρι και ρίχνετε μέσα το γάλα. Φτιάχνετε μια αραιή μπεσαμέλ. Προσθέτετε τις μελιτζάνες και ανακατεύετε δυνατά να γίνει το μίγμα ομοιογενές. Ρίχνετε και το τυρί, ανακατεύετε και δοκιμάζετε.
Αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο αλάτι και οπωσδήποτε πιπέρι. Αν ο πουρές πήξει πριν το σερβίρισμα, τον αραιώνετε με λίγο γάλα. Τον διατηρείτε ζεστό.
Ετοιμάζετε το μοσχαράκι: Κόβετε το κρέας σε μεγάλες μπουκιές. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνετε τις μπουκιές του κρέατος και τις σοτάρετε καλά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύετε καλά και σβήνετε με το λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνετε τον χυμό ντομάτας, ένα ποτήρι νερό ακόμα, τη δάφνη, το μπαχάρι, την κανέλα και αλατοπίπερο.
Μόλις πάρει βράση το φαγητό, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε για 1 ώρα και 15 λεπτά τουλάχιστον, μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό. Σερβίρετε σε πιάτα μαζί με τον πουρέ.
Χρόνος προετοιμασίας: 20'
Χρόνος μαγειρέματος: 1:30'
Έτοιμο σε: 1:50'
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
Για τον πουρέ μελιτζάνας
•► 2 κιλά μελιτζάνες φλάσκες
•► 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
•► 3 κουτ. σούπας αλεύρι
•► 1 νεροπότηρο γάλα φρέσκο
•► 150 γρ. κασέρι τριμμένο
•► λίγο αλάτι, πιπέρι
Για το κοκκινιστό μοσχαράκι
•► 1 & ½ κιλό μοσχάρι (ελιά)
•► 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
•► 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
•► 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
•► 2 νεροπότηρα φρέσκο χυμό ντομάτας
•► 2 φύλλα δάφνης
•► 3 κόκκους μπαχάρι
•► 1 πρέζα κανέλα
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε αρχικά τον πουρέ μελιτζάνας: Πλένετε τι μελιτζάνες, αφαιρείτε το κοτσάνι και τις τρυπάτε με πιρούνι. Ανάβετε το γκριλ του φούρνου στο μέγιστο και τις ψήνετε μέχρι να καεί η φλούδα τους και να γίνει μαύρη.
Τις αφήνετε να κρυώσουν. Με προσοχή ανοίγετε τις μελιτζάνες και με ένα κουτάλι της σούπας αφαιρείτε την ψημένη σάρκα. Τη βάζετε σε ένα μπολ.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το βούτυρο με το αλεύρι και ρίχνετε μέσα το γάλα. Φτιάχνετε μια αραιή μπεσαμέλ. Προσθέτετε τις μελιτζάνες και ανακατεύετε δυνατά να γίνει το μίγμα ομοιογενές. Ρίχνετε και το τυρί, ανακατεύετε και δοκιμάζετε.
Αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο αλάτι και οπωσδήποτε πιπέρι. Αν ο πουρές πήξει πριν το σερβίρισμα, τον αραιώνετε με λίγο γάλα. Τον διατηρείτε ζεστό.
Ετοιμάζετε το μοσχαράκι: Κόβετε το κρέας σε μεγάλες μπουκιές. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνετε τις μπουκιές του κρέατος και τις σοτάρετε καλά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύετε καλά και σβήνετε με το λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνετε τον χυμό ντομάτας, ένα ποτήρι νερό ακόμα, τη δάφνη, το μπαχάρι, την κανέλα και αλατοπίπερο.
Μόλις πάρει βράση το φαγητό, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε για 1 ώρα και 15 λεπτά τουλάχιστον, μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό. Σερβίρετε σε πιάτα μαζί με τον πουρέ.
Χρόνος προετοιμασίας: 20'
Χρόνος μαγειρέματος: 1:30'
Έτοιμο σε: 1:50'
Καλή Επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης/ Food Styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου