Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Γλυκό με γιαρμάδες & μπισκοτίνια αμυγδάλου ..by Super Chef Ηλίας Μαμαλάκης !!



Ένα δροσερό, καλοκαιρινό trifle με παγωτό, μπισκότα amaretti* και καραμελωμένους γιαρμάδες, που σερβίρετε ως επιδόρπιο σε γιορτινά καλέσματα.

Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }

•► 6 μέτριοι γιαρμάδες
•► 6 μπισκότα amaretti*
•► 1 σφηνάκι μπράντι
•► 3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
•► 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
•► 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί αρωματικό
•► 1 καψουλάκι βανιλίνης
•► ½ κιλό παγωτό βανίλια
•► 150 γρ. μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζετε τους γιαρμάδες, τους κόβετε στη μέση και βγάζετε το κουκούτσι. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τους γιαρμάδες.

Τους πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και τους γυρίζετε δύο τρεις φορές μέχρι να καραμελώσουν. Ρίχνετε μέσα το λευκό κρασί μαζί με τη βανίλια. Αφήνετε να βράσουν μέχρι να μείνει ελάχιστη σάλτσα. Τους αφήνετε να κρυώσουν.

Παίρνετε 6 μεγάλα ανοικτά ποτήρια σαμπάνιας και ρίχνετε μέσα στο καθένα ένα μπισκότο. Χτυπάτε στο μίξερ τη μαρμελάδα μαζί με το μπράντι και μία κουταλιά νερό. Ρίχνετε μία κουτ. γλυκού από τη σάλτσα φράουλα πάνω στα μπισκότα.

Σερβίρετε από πάνω μια μπάλα παγωτού, προσθέτετε δύο κομμάτια γιαρμάδες δεξιά και αριστερά του παγωτού και μοιράζετε την υπόλοιπη σάλτσα φράουλας από πάνω.


Καλή Επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης/ Food styling: Elena Jeffrey

Σημείωση 1: Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

* Σημείωση 2 : Τι είναι τα μπισκότα amaretti: Στην Ελλάδα όταν λέμε «αμαρέτι» το μυαλό μας πάει αμέσως στα πολυδιαφημισμένα γκοφρετίνια. Η λέξη όμως είναι ιταλική, σημαίνει «πικρούτσικα» και αναφέρεται σε ένα παραδοσιακό μπισκότο, τελείως διαφορετικό από τα γνωστά γκοφρετίνια, του οποίου το βασικό συστατικό είναι τα αμύγδαλα. Τα αμαρέτι γεννήθηκαν στην Ιταλία κατά την διάρκεια του Μεσαίωνα, ενώ μετέπειτα, στην περίοδο της Αναγέννησης, διαδόθηκαν σε όλη την Ευρώπη και τις αραβικές χώρες.


You might also Like ... ...

← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :