Τώρα που κάνουν την εμφάνιση τους τα φρέσκα δαμάσκηνα είναι ευκαιρία να φτιάξετε αυτό το λαχταριστό τράιφλ με αρωματική σαντιγί και καρύδια.
Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }
Για την κρέμα δαμάσκηνο
•► 20 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
•► 1 πρέζα κανέλα
•► 2-3 γαρίφαλα
•► 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
•► 1 ποτήρι νερού κρασί λευκό
Για τη σαντιγί
•► 300 γρ. κρέμα γάλακτος, με 35% λιπαρά
•► 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
•► 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
Για το σερβίρισμα
•► 15 μπισκότα τύπου digestive
•► 200 γρ. καρυδόψιχα
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε αρχικά την κρέμα δαμάσκηνου: Σ' ένα μικρό κατσαρολάκι αδειάζετε το λευκό κρασί, τη ζάχαρη, τα γαρίφαλα, την κανέλα και τα δαμάσκηνα. Τα βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι τα δαμάσκηνα να απορροφήσουν όλο το κρασί.
Σουρώνετε τα δαμάσκηνα και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα δουλεύετε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένας πηχτός πολτός. Τον βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.
Ετοιμάζετε τη σαντιγί: Χτυπάτε στη γρήγορη ταχύτητα του μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να δέσει και να γίνει μια πηχτή σαντιγί. Προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού προσεκτικά και κατόπιν τη ζάχαρη άχνη σιγά σιγά. Φυλάτε τη σαντιγί στο ψυγείο.
Καβουρδίζετε τα καρύδια: Τα βάζετε σε ένα μικρό ταψάκι και τα τοποθετείτε στο φούρνο. Τον ανάβετε στους 100οC και τα αφήνετε εκεί για περίπου 45 λεπτά της ώρας ανακατεύοντας τα πού και πού. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Για το σερβίρισμα: Παίρνετε έξι χαμηλά ποτήρια, σπάτε σε χοντρά κομμάτια τα μπισκότα και φτιάχνετε ένα στρώμα λεπτό πάχους 1εκ. Αδειάζετε από πάνω λίγη κρέμα δαμάσκηνο, λίγη σαντιγί και λίγα καρύδια. Επαναλαμβάνετε το ίδιο μέχρι το ποτήρι να γεμίσει κατά τα ¾.
Βάζετε τα ποτήρια στο ψυγείο να παγώσουν και σερβίρετε τις κρέμες κρύες από το ψυγείο.
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:10'
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
Για την κρέμα δαμάσκηνο
•► 20 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
•► 1 πρέζα κανέλα
•► 2-3 γαρίφαλα
•► 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
•► 1 ποτήρι νερού κρασί λευκό
Για τη σαντιγί
•► 300 γρ. κρέμα γάλακτος, με 35% λιπαρά
•► 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
•► 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
Για το σερβίρισμα
•► 15 μπισκότα τύπου digestive
•► 200 γρ. καρυδόψιχα
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε αρχικά την κρέμα δαμάσκηνου: Σ' ένα μικρό κατσαρολάκι αδειάζετε το λευκό κρασί, τη ζάχαρη, τα γαρίφαλα, την κανέλα και τα δαμάσκηνα. Τα βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι τα δαμάσκηνα να απορροφήσουν όλο το κρασί.
Σουρώνετε τα δαμάσκηνα και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα δουλεύετε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένας πηχτός πολτός. Τον βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.
Ετοιμάζετε τη σαντιγί: Χτυπάτε στη γρήγορη ταχύτητα του μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να δέσει και να γίνει μια πηχτή σαντιγί. Προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού προσεκτικά και κατόπιν τη ζάχαρη άχνη σιγά σιγά. Φυλάτε τη σαντιγί στο ψυγείο.
Καβουρδίζετε τα καρύδια: Τα βάζετε σε ένα μικρό ταψάκι και τα τοποθετείτε στο φούρνο. Τον ανάβετε στους 100οC και τα αφήνετε εκεί για περίπου 45 λεπτά της ώρας ανακατεύοντας τα πού και πού. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Για το σερβίρισμα: Παίρνετε έξι χαμηλά ποτήρια, σπάτε σε χοντρά κομμάτια τα μπισκότα και φτιάχνετε ένα στρώμα λεπτό πάχους 1εκ. Αδειάζετε από πάνω λίγη κρέμα δαμάσκηνο, λίγη σαντιγί και λίγα καρύδια. Επαναλαμβάνετε το ίδιο μέχρι το ποτήρι να γεμίσει κατά τα ¾.
Βάζετε τα ποτήρια στο ψυγείο να παγώσουν και σερβίρετε τις κρέμες κρύες από το ψυγείο.
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:10'
Καλή Επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης/ Food Styling Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου