Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Ψητά λαχανικά με σάλτσα από γιαούρτι και ταχίνι....by Super Chef Ηλίας Μαμαλάκης !!!



Αυτά τα ψητά λαχανικά , που σερβίρονται με 2 διαφορετικές σάλτσες -ζεστή σάλτσα ντομάτας και δροσερή σάλτσα γιαουρτιού-, είναι το καλύτερο συνοδευτικό στα καλοκαιρινά τραπέζια. Συνοδεύετε μ’ ένα λευκό αρωματικό κρασί ή μ’ ένα ουζάκι.

Υλικά:   { Μερίδες: για ένα μέτριο ταψί }

•► 400 γρ. πατάτες
•► 4 πιπεριές πράσινες
•► 3 μελιτζάνες φλάσκες
•► 5 μεγάλα κολοκύθια, καθαρισμένα
•► 3 ντομάτες μεγάλες
•► 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
•► 1 νεροπότηρο ντομάτα ψιλοκομμένη
•► 2 φλιτζανάκια του καφέ ελαιόλαδο
•► 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
•► αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

•► 250 γρ. γιαούρτι σουρωτό
•► 50 γρ. ταχίνι
•► 1 πρέζα κύμινο
•► χυμό από 1 λεμόνι
•► αλάτι

Εκτέλεση:

Κόβετε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες, τις αλατίζετε καλά και τις βάζετε σ’ ένα σουρωτήρι. Τις αφήνετε ½ ώρα για να ξεπικρίσουν, τις ξεπλένετε με άφθονο κρύο νερό και τις στύβετε. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC.

Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε λεπτές ροδέλες. Βγάζετε το κοτσάνι και τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβετε στα τέσσερα. Κόβετε τις ντομάτες σε φέτες και τα κολοκυθάκια σε χοντρές ροδέλες.

Παίρνετε το μεγάλο ταψί του φούρνου, απλώνετε όλα τα υλικά σας μέσα και μ’ ένα πινελάκι τα αλείφετε με το μισό ελαιόλαδο. Τα αλατίζετε ελαφρά και τα ψήνετε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ψηθούν καλά.

Όσο ψήνονται, ετοιμάζετε μια ελαφριά σάλτσα ντομάτας: Σ' ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι μέχρι να μοσχομυρίσει. Ρίχνετε την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον πελτέ διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό. Αλατοπιπερώνετε και βράζετε τη σάλτσα μέχρι να μείνει η μισή.

Βγάζετε τα ψημένα λαχανικά από το φούρνο. Παίρνετε μεγάλη πιατέλα και βάζετε πρώτα τις ψημένες πατάτες. Ρίχνετε από πάνω μερικές κουταλιές σούπας σάλτσα ντομάτας, συνεχίζετε με τις μελιτζάνες ρίχνοντας πάντα λίγη σάλτσα, έπειτα με τα κολοκυθάκια και τις ψημένες πιπεριές. Τέλος, ρίχνετε τις ψημένες ροδέλες ντομάτας.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα γιαουρτιού: Σ' ένα μπολ αδειάζετε το γιαούρτι, ρίχνετε το ταχίνι και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το κύμινο, αλάτι και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε και σερβίρετε το μίγμα σε μπολ δίπλα στην πιατέλα με τα λαχανικά. Το φαγητό τρώγεται πολύ ευχάριστα και κρύο.

Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:30'



Καλή Επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης/ Food styling: Τina Webb

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :