Ένα ξεχωριστό πιάτο με κοτόπουλο για το οικογενειακό τραπέζι, με γεύσεις και αρώματα από την Ινδία. Θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση του!
Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }
•► 1 κοτόπουλο μεγάλο, σε μερίδες
•► 1 πιπεριά πράσινη, σε κύβους
•► 1 πιπεριά κόκκινη, σε κύβους
•► 2 κολοκυθάκια σε φέτες
•► 10 μανιτάρια μέτρια, κομμένα στα 4 ή στη μέση
•► 1 φλιτζανάκι καφέ ηλιέλαιο
•► 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
•► 1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
•► 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
•► 2 κουτ. σούπας κάρι μέτρια καυτερό
Για το πιλάφι
•► 2 νεροπότηρα ρύζι basmati
•► 100 γρ. βούτυρο φρέσκο
•► 2 κουτ. σούπας έτοιμο μίγμα μπαχαρικών για μπιριάνι
•► λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το λάδι και ρίχνετε μέσα το σκόρδο, το τζίντζερ και το κάρι. Σοτάρετε για 1 λεπτό και προσθέτετε το κρεμμύδι, τα λαχανικά και το κοτόπουλο.
Τα καβουρδίζετε ανακατεύοντας πού και πού για 5 λεπτά και αμέσως μετά προσθέτετε νερό για να σκεπαστούν τα υλικά. Μαγειρεύετε το κοτόπουλο για περίπου 1 ώρα και μέχρι να χυλώσει η σάλτσα. Το διατηρείτε ζεστό.
Αδειάζετε το ρύζι basmati σε μια λεκάνη, ρίχνετε άφθονο νερό, ανακατεύετε με το χέρι και σουρώνετε. Επαναλαμβάνετε άλλες δύο φορές και τέλος σουρώνετε το ρύζι από όλα τα νερά.
Σε κατσαρόλα ρίχνετε το φρέσκο βούτυρο να λιώσει. Ρίχνετε το μίγμα μπιριάνι και ανακατεύετε. Αδειάζετε το ρύζι μέσα και ανακατεύετε ξανά.
Προσθέτετε σιγά σιγά τόσο νερό όσο να σκεπάσει το ρύζι κατά 10 χιλιοστά. Μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό.
Απλώνετε το ρύζι σας σε πιατέλα και από πάνω βάζετε τις μερίδες του κοτόπουλου.
Tips:
Το έτοιμο μίγμα μπαχαρικών για μπιριάνι θα το βρείτε σε καταστήματα μπαχαρικών ή με έθνικ προϊόντα.
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:20'
Έτοιμο σε:1:35'
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 1 κοτόπουλο μεγάλο, σε μερίδες
•► 1 πιπεριά πράσινη, σε κύβους
•► 1 πιπεριά κόκκινη, σε κύβους
•► 2 κολοκυθάκια σε φέτες
•► 10 μανιτάρια μέτρια, κομμένα στα 4 ή στη μέση
•► 1 φλιτζανάκι καφέ ηλιέλαιο
•► 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
•► 1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
•► 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
•► 2 κουτ. σούπας κάρι μέτρια καυτερό
Για το πιλάφι
•► 2 νεροπότηρα ρύζι basmati
•► 100 γρ. βούτυρο φρέσκο
•► 2 κουτ. σούπας έτοιμο μίγμα μπαχαρικών για μπιριάνι
•► λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το λάδι και ρίχνετε μέσα το σκόρδο, το τζίντζερ και το κάρι. Σοτάρετε για 1 λεπτό και προσθέτετε το κρεμμύδι, τα λαχανικά και το κοτόπουλο.
Τα καβουρδίζετε ανακατεύοντας πού και πού για 5 λεπτά και αμέσως μετά προσθέτετε νερό για να σκεπαστούν τα υλικά. Μαγειρεύετε το κοτόπουλο για περίπου 1 ώρα και μέχρι να χυλώσει η σάλτσα. Το διατηρείτε ζεστό.
Αδειάζετε το ρύζι basmati σε μια λεκάνη, ρίχνετε άφθονο νερό, ανακατεύετε με το χέρι και σουρώνετε. Επαναλαμβάνετε άλλες δύο φορές και τέλος σουρώνετε το ρύζι από όλα τα νερά.
Σε κατσαρόλα ρίχνετε το φρέσκο βούτυρο να λιώσει. Ρίχνετε το μίγμα μπιριάνι και ανακατεύετε. Αδειάζετε το ρύζι μέσα και ανακατεύετε ξανά.
Προσθέτετε σιγά σιγά τόσο νερό όσο να σκεπάσει το ρύζι κατά 10 χιλιοστά. Μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό.
Απλώνετε το ρύζι σας σε πιατέλα και από πάνω βάζετε τις μερίδες του κοτόπουλου.
Tips:
Το έτοιμο μίγμα μπαχαρικών για μπιριάνι θα το βρείτε σε καταστήματα μπαχαρικών ή με έθνικ προϊόντα.
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:20'
Έτοιμο σε:1:35'
Καλή Επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης/ Food styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου