Ο παραδοσιακός ντάκος της Κρήτης σε μία πολύ αρωματική εκδοχή, με βασιλικό, δυόσμο, θυμάρι και λουίζα.
Συνοδεύει εξαιρετικά ρακή και κρασί και σερβίρεται ως πρώτο πιάτο σε καλοκαιρινά τραπέζια.
Υλικά:   { Μερίδες: για 1 ντάκο }
•► 1 ντάκος στρογγυλός
•► 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
•► 150 γρ. ξινομυζήθρα Κρήτης
•► 1 κουτ. σούπας κάππαρη
•► 10 ελιές Καλαμών
•► 2 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
•► 2 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
•► 2 κλαράκια θυμάρι φρέσκο
•► 3-4 φυλλαράκια λουίζας ψιλοκομμένα
•► ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση:
Ραντίζετε τον ντάκο με λίγο νερό. Τον βάζετε στο κέντρο μιας μεγάλης σαλατιέρας. Τον περιχύνετε με το μισό ελαιόλαδο.
Πασπαλίζετε με ελάχιστο αλάτι και ρίχνετε από πάνω τις ντομάτες, κομμένες σε μικρούς κύβους με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να σκεπάσουν τον ντάκο.
Μετά μεγίστης προσοχής ακουμπάτε επάνω στην ντομάτα την ξινομυζήθρα και περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ρίχνετε την κάπαρη, βάζετε τις ελιές Καλαμών γύρω-γύρω από τον ντάκο και πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό, τον ψιλοκομμένο δυόσμο και τα φυλλαράκια λουίζας. Διακοσμείτε με τα κλαράκια από το φρέσκο θυμάρι.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 1 ντάκος στρογγυλός
•► 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
•► 150 γρ. ξινομυζήθρα Κρήτης
•► 1 κουτ. σούπας κάππαρη
•► 10 ελιές Καλαμών
•► 2 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
•► 2 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
•► 2 κλαράκια θυμάρι φρέσκο
•► 3-4 φυλλαράκια λουίζας ψιλοκομμένα
•► ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση:
Ραντίζετε τον ντάκο με λίγο νερό. Τον βάζετε στο κέντρο μιας μεγάλης σαλατιέρας. Τον περιχύνετε με το μισό ελαιόλαδο.
Πασπαλίζετε με ελάχιστο αλάτι και ρίχνετε από πάνω τις ντομάτες, κομμένες σε μικρούς κύβους με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να σκεπάσουν τον ντάκο.
Μετά μεγίστης προσοχής ακουμπάτε επάνω στην ντομάτα την ξινομυζήθρα και περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ρίχνετε την κάπαρη, βάζετε τις ελιές Καλαμών γύρω-γύρω από τον ντάκο και πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό, τον ψιλοκομμένο δυόσμο και τα φυλλαράκια λουίζας. Διακοσμείτε με τα κλαράκια από το φρέσκο θυμάρι.
Καλή Επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης/ Food styling: Ιωάννα Σταμούλου
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου