Σας έσπασαν μερικά από τα πασχαλινά κου-λουράκια ή απλά αναζητάτε ένα διαφορετικό γλύκισμα για τα πασχαλιάτικα τραπεζώματα???
Αυτό το trifle με μους λεμονιού είναι ιδανική επιλογή !!!
Υλικά:   { Μερίδες: για μπολ χωρητικότητας 1,5 λίτρου περίπου }
•► 300 γρ. κουλουράκια πασχαλινά σπασμένα
Για την κρέμα λεμονιού
•► 500 ml κρέμα γάλακτος
•► 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
•► 150 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
•► ξύσμα από 3 λεμόνια
Για το γαρνίρισμα
•► 400 γρ. φράουλες
•► 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
•► 2 κουτ. σούπας λιμοντσέλο
•► φυλλαράκια μέντας
Εκτέλεση:
Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να σφίξει η κρέμα και να κάνει τις πρώτες ρυτίδες.
Με το μίξερ σε λειτουργία προσθέτετε σταδιακά το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να σφίξει καλά η κρέμα.
Τη μεταφέρετε σε μπολ και την αφήνετε για μερικές ώρες στο ψυγείο να παγώσει για να σφίξει.
Παίρνετε ένα ρηχό γυάλινο μπολ και κάνετε με στρώση με σπασμένα κουλουράκια, απλώνετε από πάνω τη μισή κρέμα, συνεχίζετε με δεύτερη στρώση από σπασμένα κουλουράκια και τελειώνετε με την υπόλοιπη κρέμα.
Πριν σερβίρετε κόβετε τις φράουλες σε φέτες και τις ραντίζετε με το λικέρ και τη ζάχαρη.
Ανακατεύετε και στη συνέχεια διακοσμείτε το γλυκό με φυλλαράκια μέντας και το σερβίρετε μοιράζοντάς το με ένα κουτάλι σε μπολ.
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:1-2 ώρες
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 300 γρ. κουλουράκια πασχαλινά σπασμένα
Για την κρέμα λεμονιού
•► 500 ml κρέμα γάλακτος
•► 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
•► 150 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
•► ξύσμα από 3 λεμόνια
Για το γαρνίρισμα
•► 400 γρ. φράουλες
•► 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
•► 2 κουτ. σούπας λιμοντσέλο
•► φυλλαράκια μέντας
Εκτέλεση:
Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να σφίξει η κρέμα και να κάνει τις πρώτες ρυτίδες.
Με το μίξερ σε λειτουργία προσθέτετε σταδιακά το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να σφίξει καλά η κρέμα.
Τη μεταφέρετε σε μπολ και την αφήνετε για μερικές ώρες στο ψυγείο να παγώσει για να σφίξει.
Παίρνετε ένα ρηχό γυάλινο μπολ και κάνετε με στρώση με σπασμένα κουλουράκια, απλώνετε από πάνω τη μισή κρέμα, συνεχίζετε με δεύτερη στρώση από σπασμένα κουλουράκια και τελειώνετε με την υπόλοιπη κρέμα.
Πριν σερβίρετε κόβετε τις φράουλες σε φέτες και τις ραντίζετε με το λικέρ και τη ζάχαρη.
Ανακατεύετε και στη συνέχεια διακοσμείτε το γλυκό με φυλλαράκια μέντας και το σερβίρετε μοιράζοντάς το με ένα κουτάλι σε μπολ.
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:1-2 ώρες
Καλή Επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή απο Ντίνα Νικολάου/ Food styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου