Ένας μεζές για τη μπίρα που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Αν θέλετε, μπορείτε να το κάνετε πιο πικάντικο, προσθέτοντας στο τέλος μπούκοβο.
Υλικά:   { Για 3-4 Μερίδες }
•► 2 ντομάτες μέτριου μεγέθους, κόκκινες, σφιχτές, σε φέτες
•► 200 γρ. τυρί φέτα, σε 2 κομμάτια
•► 1 πρέζα ρίγανη ή θυμάρι
•► 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο στη μέση
•► 2 μικρές πιπεριές κόκκινες (προαιρετικά)
•► 1 μικρό κρεμμύδι σε φέτες
•► λίγες ελιές
•► εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Κόβετε 2 κομμάτια αλουμινόχαρτο απλώνετε μέσα από μία στρώση φέτες ντομάτας, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με θυμάρι ή ρίγανη.
Μοιράζετε από πάνω τη φέτα και συνεχίζετε με τις υπόλοιπες ντομάτες που αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με θυμάρι επίσης. Σκορπίζετε από πάνω το σκόρδο.
Βάζετε από μία πιπεριά σε κάθε πακέτο, μοιράζετε τις φέτες κρεμμυδιού, ελιές και περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο. Κλείνετε τα πακέτα και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά.
Αφαιρείτε το σκόρδο και σερβίρετε την ψητή φέτα συνοδεύοντας με μια πράσινη σαλάτα με dressing από ελαιόλαδο και ξίδι βαλσάμικο.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 2 ντομάτες μέτριου μεγέθους, κόκκινες, σφιχτές, σε φέτες
•► 200 γρ. τυρί φέτα, σε 2 κομμάτια
•► 1 πρέζα ρίγανη ή θυμάρι
•► 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο στη μέση
•► 2 μικρές πιπεριές κόκκινες (προαιρετικά)
•► 1 μικρό κρεμμύδι σε φέτες
•► λίγες ελιές
•► εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Κόβετε 2 κομμάτια αλουμινόχαρτο απλώνετε μέσα από μία στρώση φέτες ντομάτας, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με θυμάρι ή ρίγανη.
Μοιράζετε από πάνω τη φέτα και συνεχίζετε με τις υπόλοιπες ντομάτες που αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με θυμάρι επίσης. Σκορπίζετε από πάνω το σκόρδο.
Βάζετε από μία πιπεριά σε κάθε πακέτο, μοιράζετε τις φέτες κρεμμυδιού, ελιές και περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο. Κλείνετε τα πακέτα και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά.
Αφαιρείτε το σκόρδο και σερβίρετε την ψητή φέτα συνοδεύοντας με μια πράσινη σαλάτα με dressing από ελαιόλαδο και ξίδι βαλσάμικο.
Καλή Επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου