Μεταμορφώνουμε τα μελομακάρονα που έσπασαν στο μέλωμα ή εκείνα που περίσσεψαν στο πιο νόστιμο γλυκάκι με παγωτό και σοκολάτα.
Υλικά:   { Για 4 Μερίδες }
•► 8 μελομακάρονα
•► 4 μεγάλες μπάλες παγωτό
•► 100 γρ. κουβερτούρα
•► 100 ml κρέμα γάλακτος
•► ξύσμα από ½ πορτοκάλι
•► 1 σφηνάκι μπράντι ή Grand Marnier λικέρ
•► λίγο κοπανισμένο καρύδι
Εκτέλεση:
Πρώτα ετοιμάζετε τη σάλτσα της σοκολάτας για να κρυώσει λίγο: Βάζετε την κουβερτούρα σε ένα μπολ και ζεσταίνετε καλά την κρέμα γάλακτος σε ένα μπρίκι.
Μόλις κάψει αλλά χωρίς να πάρει βράση την τραβάτε από τη φωτιά και τη ρίχνετε στην ψιλοκομμένη σοκολάτα.
Ανακατεύετε να λιώσει και προσθέτετε το ξύσμα του πορτοκαλιού και το μπράντι ή το λικέρ.
Όταν θέλετε να σερβίρετε σπάζετε σε ένα ρηχό ποτήρι ένα μελομακάρονο και το περιχύνετε με λίγη σάλτσα σοκολάτας.
Προσθέτετε μια μπάλα παγωτό, σπάζετε άλλο ένα μελομακάρονο και περιχύνετε με μπόλικη σάλτσα σοκολάτας και κοπανισμένα καρύδια. Σερβίρετε αμέσως!!!
Tips:
Με την μικρή μου πείρα που εχω εγω ο admin στην Ζαχαροπλαστική & την Μαγειρική, θα σας προτείνω - εαν δεν έχετε μελομακάρονα - να βάλετε ΙΣΛΙ{Ποντιακά Νοστιμότατα μελομακάρονα η" τριμμένα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ, που μάλλον θα βγει & πιο Light το γλυκάκι μας!!! }
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 8 μελομακάρονα
•► 4 μεγάλες μπάλες παγωτό
•► 100 γρ. κουβερτούρα
•► 100 ml κρέμα γάλακτος
•► ξύσμα από ½ πορτοκάλι
•► 1 σφηνάκι μπράντι ή Grand Marnier λικέρ
•► λίγο κοπανισμένο καρύδι
Εκτέλεση:
Πρώτα ετοιμάζετε τη σάλτσα της σοκολάτας για να κρυώσει λίγο: Βάζετε την κουβερτούρα σε ένα μπολ και ζεσταίνετε καλά την κρέμα γάλακτος σε ένα μπρίκι.
Μόλις κάψει αλλά χωρίς να πάρει βράση την τραβάτε από τη φωτιά και τη ρίχνετε στην ψιλοκομμένη σοκολάτα.
Ανακατεύετε να λιώσει και προσθέτετε το ξύσμα του πορτοκαλιού και το μπράντι ή το λικέρ.
Όταν θέλετε να σερβίρετε σπάζετε σε ένα ρηχό ποτήρι ένα μελομακάρονο και το περιχύνετε με λίγη σάλτσα σοκολάτας.
Προσθέτετε μια μπάλα παγωτό, σπάζετε άλλο ένα μελομακάρονο και περιχύνετε με μπόλικη σάλτσα σοκολάτας και κοπανισμένα καρύδια. Σερβίρετε αμέσως!!!
Tips:
Με την μικρή μου πείρα που εχω εγω ο admin στην Ζαχαροπλαστική & την Μαγειρική, θα σας προτείνω - εαν δεν έχετε μελομακάρονα - να βάλετε ΙΣΛΙ{Ποντιακά Νοστιμότατα μελομακάρονα η" τριμμένα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ, που μάλλον θα βγει & πιο Light το γλυκάκι μας!!! }
Καλή Επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Δημήτρης Σκαρμούτσος/ Φωτογραφία-Food styling: Αντωνία Κάτη
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου