Ένα διαφορετικό και πληθωρικό συνοδευτικό για ψητό κρέας και πουλερικά, που μπορείτε να απολαύσετε και μόνο του, παρέα με ένα ποτήρι παγωμένη μπίρα!!!
Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }
•► 6 μεγάλες πατάτες μακρόστενες
•► 3 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
•► 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
•► 6 φέτες μπέικον κομμένες στη μέση
•► 12 κομμάτια κασέρι, λεπτοκομμένα
•► 6 μεγάλα φύλλα φασκόμηλο
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα το σκόρδο. Αφήνετε να κρυώσει εκτός φωτιάς και στραγγίζετε το αρωματισμένο λάδι.
Πλένετε τις πατάτες καλά τρίβοντάς τις με σφουγγαράκι, για να φύγουν τα χώματα και κρατάτε τη φλούδα.
Με μεγάλη προσοχή και με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι χαράζετε τις πατάτες σε έξι σημεία.
Σε κάθε σχισμή βάζετε εναλλάξ ένα κομματάκι μπέικον, ένα κομματάκι κασέρι και στο κέντρο σφηνώνετε από ένα φύλλο φασκόμηλο.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο.C Φτιάχνετε «φωλιές» από αλουμινόχαρτο και τοποθετείτε σε καθεμία από μία πατάτα.
Περιχύνετε τις πατάτες με το αρωματισμένο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε.
Κλείνετε τις «φωλιές» να μη φαίνεται η πατάτα και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου και μέχρι οι πατάτες να ψηθούν καλά.
Τις σερβίρετε στα πιάτα ζεστές, μέσα στο αλουμινόχαρτο ανοίγοντάς το για να φαίνεται η πατάτα.
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 6 μεγάλες πατάτες μακρόστενες
•► 3 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
•► 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
•► 6 φέτες μπέικον κομμένες στη μέση
•► 12 κομμάτια κασέρι, λεπτοκομμένα
•► 6 μεγάλα φύλλα φασκόμηλο
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα το σκόρδο. Αφήνετε να κρυώσει εκτός φωτιάς και στραγγίζετε το αρωματισμένο λάδι.
Πλένετε τις πατάτες καλά τρίβοντάς τις με σφουγγαράκι, για να φύγουν τα χώματα και κρατάτε τη φλούδα.
Με μεγάλη προσοχή και με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι χαράζετε τις πατάτες σε έξι σημεία.
Σε κάθε σχισμή βάζετε εναλλάξ ένα κομματάκι μπέικον, ένα κομματάκι κασέρι και στο κέντρο σφηνώνετε από ένα φύλλο φασκόμηλο.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο.C Φτιάχνετε «φωλιές» από αλουμινόχαρτο και τοποθετείτε σε καθεμία από μία πατάτα.
Περιχύνετε τις πατάτες με το αρωματισμένο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε.
Κλείνετε τις «φωλιές» να μη φαίνεται η πατάτα και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου και μέχρι οι πατάτες να ψηθούν καλά.
Τις σερβίρετε στα πιάτα ζεστές, μέσα στο αλουμινόχαρτο ανοίγοντάς το για να φαίνεται η πατάτα.
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
Καλή Επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου