Ενα γλυκό πάντα όλοι αναζητούν στο σπίτι το απόγευμα. Και σίγουρα αυτή τη συνταγή για κορμό θα τη λατρέψετε.
Η συνταγή για κορμό σοκολάτας είναι πανεύκολη, σκέτο παιχνιδάκι, στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν και τα παιδιά. Γίνεται απλά, χωρίς κόπο.
Ενα τέλειο γλυκό για να συνοδεύσει τον καφέ σας και να δώσει την απαραίτητη γλυκάδα μετά το γεύμα.
Υλικά:
•► 300 γραμ. μπισκότα
•► 3 κουταλιές της σούπας κακάο
•► 150 γραμ. νιφάδες καρύδας
•► 5 κουταλιές ζαχαρούχο γάλα
•► 150 ml ζεστό νερό
Έξτρα:
Τρούφα σοκολάτας, ή λίγη καρύδα ακόμη, ή ξηροί καρποί της προτίμησής σας και λίγο λικέρ
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε τη συνταγή μας θρυμματίζοντας τα μπισκότα. Ανακατεύετε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το κακάο.
Προσθέτετε το νερό και ανακατεύετε καλά (σε αυτό το σημείο αν θέλετε προσθέτετε λίγο λικέρ στο μείγμα.
Απλώνετε στον πάγκο ένα κομμάτι σελοφάν. Απλώνετε το μείγμα με το μπισκότο μέχρι να πάρει ορθογώνιο σχήμα.
Αφήνετε για μισή ώρα στο ψυγείο, χωρίς να χαλάσει το σχήμα του. Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύετε την καρύδα με το ζαχαρούχο γάλα.
Βγάζετε από το ψυγείο το μπισκότο και απλώνετε επάνω του, σαν στρώση, το μείγμα της καρύδας με το ζαχαρούχο.
Με τη βοήθεια του σελοφόμ, τυλίγετε προσεκτικά σε ρολό.
Το σφίγγετε καλά και το βάζετε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες. Πασπαλίζετε με ό,τι σας αρέσει και ο κορμός σας είναι έτοιμος!!!
Για να καταλάβετε πώς στήνουμε τον κορμό σοκολάτας
δείτε το παρακάτω Video...
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
kontranews.gr
•► 300 γραμ. μπισκότα
•► 3 κουταλιές της σούπας κακάο
•► 150 γραμ. νιφάδες καρύδας
•► 5 κουταλιές ζαχαρούχο γάλα
•► 150 ml ζεστό νερό
Έξτρα:
Τρούφα σοκολάτας, ή λίγη καρύδα ακόμη, ή ξηροί καρποί της προτίμησής σας και λίγο λικέρ
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε τη συνταγή μας θρυμματίζοντας τα μπισκότα. Ανακατεύετε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το κακάο.
Προσθέτετε το νερό και ανακατεύετε καλά (σε αυτό το σημείο αν θέλετε προσθέτετε λίγο λικέρ στο μείγμα.
Απλώνετε στον πάγκο ένα κομμάτι σελοφάν. Απλώνετε το μείγμα με το μπισκότο μέχρι να πάρει ορθογώνιο σχήμα.
Αφήνετε για μισή ώρα στο ψυγείο, χωρίς να χαλάσει το σχήμα του. Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύετε την καρύδα με το ζαχαρούχο γάλα.
Βγάζετε από το ψυγείο το μπισκότο και απλώνετε επάνω του, σαν στρώση, το μείγμα της καρύδας με το ζαχαρούχο.
Με τη βοήθεια του σελοφόμ, τυλίγετε προσεκτικά σε ρολό.
Το σφίγγετε καλά και το βάζετε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες. Πασπαλίζετε με ό,τι σας αρέσει και ο κορμός σας είναι έτοιμος!!!
Για να καταλάβετε πώς στήνουμε τον κορμό σοκολάτας
δείτε το παρακάτω Video...
Καλή Επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτο να σας είναι!!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
kontranews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου