Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Τάρτα με νεκταρίνια μαγειρεμένα με δύο τρόπους... by Super Chef Ηλίας Μαμαλάκης !!!



Καλοκαιρινή, γλυκιά τάρτα με νεκταρίνια για τις απογευματινές (ή βραδινές) λιγούρες, για επιδόρπιο πλάι σε παγωτό βανίλια ή ακόμη και για πρωινό.

Υλικά:   { Για 8-10 Μερίδες }

•► 1 μεγάλο φύλλο σφολιάτας
•► 4 νεκταρίνια για τη μαρμελάδα
•► 1 φλιτζάνι ζάχαρη για τη μαρμελάδα
•► 4 νεκταρίνια για την κομπόστα
•► 1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
•► 1 νεροπότηρο γλυκό κρασί
•► 1 ξυλάκι κανέλα
•► 1 καψουλάκι βανίλια
•► 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ξασπρισμένα

Εκτέλεση:

Πολτοποιείτε τα τέσσερα νεκταρίνια για τη μαρμελάδα στο μπλέντερ. Τα ανακατεύετε με τη ζάχαρη και τα σιγομαγειρεύετε σε μια κατσαρόλα μέχρι να γίνει μια αρκετά σφιχτή μαρμελάδα. Τη βγάζετε και την αφήνετε να κρυώσει.

Καθαρίζετε τα υπόλοιπα τέσσερα νεκταρίνια και τα κόβετε σε σκελίδες. Σε ένα τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και βάζετε μέσα τις σκελίδες από τα φρούτα και τις σοτάρετε και από τις δυο μεριές, ρίχνετε μέσα το γλυκό κρασί, την κανέλα και την βανίλια. Μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και να μείνει ένα σφιχτό σιροπάκι.

Ετοιμάζετε την τάρτα: Σε μια αντικολλητική φόρμα διαμέτρου 32εκ. περίπου απλώνετε το φύλλο της σφολιάτας. Ό,τι περισσεύει έξω από τα τοιχώματα το κόβετε.

Ρίχνετε μέσα τη μαρμελάδα και την απλώνετε σε όλη την επιφάνεια. Από πάνω στήνετε περιμετρικά τις σκελίδες από τα κρασάτα νεκταρίνια. Στα κενά ρίχνετε τα ξασπρισμένα αμύγδαλα.

Σκεπάζετε την τάρτα με ένα λαδόχαρτο και την ψήνετε στους 180oC για 30 λεπτά περίπου και μέχρι να ψηθεί καλά η σφολιάτα και να κάνει κρούστα από πάνω. Τη σερβίρετε με παγωτό βανίλια.

Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'



Καλή Επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτη να σας είναι !!!


Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης/ Food styling: Tina Webb

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :