Καλοκαιρινή, γλυκιά τάρτα με νεκταρίνια για τις απογευματινές (ή βραδινές) λιγούρες, για επιδόρπιο πλάι σε παγωτό βανίλια ή ακόμη και για πρωινό.
Υλικά:   { Για 8-10 Μερίδες }
•► 1 μεγάλο φύλλο σφολιάτας
•► 4 νεκταρίνια για τη μαρμελάδα
•► 1 φλιτζάνι ζάχαρη για τη μαρμελάδα
•► 4 νεκταρίνια για την κομπόστα
•► 1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
•► 1 νεροπότηρο γλυκό κρασί
•► 1 ξυλάκι κανέλα
•► 1 καψουλάκι βανίλια
•► 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ξασπρισμένα
Εκτέλεση:
Πολτοποιείτε τα τέσσερα νεκταρίνια για τη μαρμελάδα στο μπλέντερ. Τα ανακατεύετε με τη ζάχαρη και τα σιγομαγειρεύετε σε μια κατσαρόλα μέχρι να γίνει μια αρκετά σφιχτή μαρμελάδα. Τη βγάζετε και την αφήνετε να κρυώσει.
Καθαρίζετε τα υπόλοιπα τέσσερα νεκταρίνια και τα κόβετε σε σκελίδες. Σε ένα τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και βάζετε μέσα τις σκελίδες από τα φρούτα και τις σοτάρετε και από τις δυο μεριές, ρίχνετε μέσα το γλυκό κρασί, την κανέλα και την βανίλια. Μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και να μείνει ένα σφιχτό σιροπάκι.
Ετοιμάζετε την τάρτα: Σε μια αντικολλητική φόρμα διαμέτρου 32εκ. περίπου απλώνετε το φύλλο της σφολιάτας. Ό,τι περισσεύει έξω από τα τοιχώματα το κόβετε.
Ρίχνετε μέσα τη μαρμελάδα και την απλώνετε σε όλη την επιφάνεια. Από πάνω στήνετε περιμετρικά τις σκελίδες από τα κρασάτα νεκταρίνια. Στα κενά ρίχνετε τα ξασπρισμένα αμύγδαλα.
Σκεπάζετε την τάρτα με ένα λαδόχαρτο και την ψήνετε στους 180oC για 30 λεπτά περίπου και μέχρι να ψηθεί καλά η σφολιάτα και να κάνει κρούστα από πάνω. Τη σερβίρετε με παγωτό βανίλια.
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 1 μεγάλο φύλλο σφολιάτας
•► 4 νεκταρίνια για τη μαρμελάδα
•► 1 φλιτζάνι ζάχαρη για τη μαρμελάδα
•► 4 νεκταρίνια για την κομπόστα
•► 1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
•► 1 νεροπότηρο γλυκό κρασί
•► 1 ξυλάκι κανέλα
•► 1 καψουλάκι βανίλια
•► 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ξασπρισμένα
Εκτέλεση:
Πολτοποιείτε τα τέσσερα νεκταρίνια για τη μαρμελάδα στο μπλέντερ. Τα ανακατεύετε με τη ζάχαρη και τα σιγομαγειρεύετε σε μια κατσαρόλα μέχρι να γίνει μια αρκετά σφιχτή μαρμελάδα. Τη βγάζετε και την αφήνετε να κρυώσει.
Καθαρίζετε τα υπόλοιπα τέσσερα νεκταρίνια και τα κόβετε σε σκελίδες. Σε ένα τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και βάζετε μέσα τις σκελίδες από τα φρούτα και τις σοτάρετε και από τις δυο μεριές, ρίχνετε μέσα το γλυκό κρασί, την κανέλα και την βανίλια. Μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και να μείνει ένα σφιχτό σιροπάκι.
Ετοιμάζετε την τάρτα: Σε μια αντικολλητική φόρμα διαμέτρου 32εκ. περίπου απλώνετε το φύλλο της σφολιάτας. Ό,τι περισσεύει έξω από τα τοιχώματα το κόβετε.
Ρίχνετε μέσα τη μαρμελάδα και την απλώνετε σε όλη την επιφάνεια. Από πάνω στήνετε περιμετρικά τις σκελίδες από τα κρασάτα νεκταρίνια. Στα κενά ρίχνετε τα ξασπρισμένα αμύγδαλα.
Σκεπάζετε την τάρτα με ένα λαδόχαρτο και την ψήνετε στους 180oC για 30 λεπτά περίπου και μέχρι να ψηθεί καλά η σφολιάτα και να κάνει κρούστα από πάνω. Τη σερβίρετε με παγωτό βανίλια.
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Καλή Επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτη να σας είναι !!!
Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης/ Food styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου