Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Χοιρινή πανσέτα με πουρέ φασολιών,
γλασαρισμένη με πετιμέζι..
by Super Chef Ηλίας Μαμαλάκης !!!



Οι πανσέτες γλασάρονται με πετιμέζι και σερβίρονται με ωραία καραμελωμένα κρεμμύδια και βελούδινο πουρέ φασολιών.

Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }

•► 1 & ½ κιλό χοιρινή πανσέτα χωρίς κόκαλο
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
•► 2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
•► 1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
•► 1 φλιτζάνι πετιμέζι
•► αλάτι, πιπέρι

Για τα κρεμμυδάκια

•► 700 γρ. καθαρισμένα κρεμμύδια χοντροκομμένα
•► 1 κουτ. σούπας βούτυρο
•► 1 κρασοπότηρο γλυκό κρασί
•► λίγο αλάτι, πιπέρι

Για τον πουρέ

•► 300 γρ. φασόλια άσπρα, μουλιασμένα αποβραδίς
•► 1 μέτριο κρεμμύδι καθαρισμένο
•► 2 σκελίδες σκόρδο
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ άνηθο ψιλοκομμένο
•► αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε την κόκκινη πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και με το μίγμα πασπαλίζετε τις πανσέτες.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί καλά βάζετε μέσα τις πανσέτες και τις σοτάρετε και από τις δυο μεριές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά.

Μόλις ροδοκοκκινίσουν αδειάζετε μέσα το κόκκινο κρασί και μετριάζετε τη φωτιά. Όταν εξατμιστεί προσθέτετε το πετιμέζι και αφήνετε τις πανσέτες να γλασαριστούν καλά και από τις δυο πλευρές. Τις σερβίρετε ζεστές.

Ετοιμάζετε τα κρεμμύδια: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε ένα φλιτζάνι νερό. Βάζετε τα κρεμμύδια και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό.

Προσθέτετε το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πάρουν ένα ρόδινο χρώμα. Αλατίζετε και πιπερώνετε.

Ρίχνετε μέσα το γλυκό κρασί και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί όλο το κρασί και τα κρεμμύδια να πάρουν ένα βαθύ ρόδινο χρώμα. Τα διατηρείτε χλιαρά.

Για τον πουρέ: Βράζετε τα φασόλια μαζί με το κρεμμύδι και τα σκόρδα. Μόλις μαλακώσουν τα σουρώνετε και κρατάτε λίγο από το νερό που έβρασαν.

Τα κάνετε πουρέ επί τόπου μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ ή στο μπλέντερ με δόσεις. Αν είναι απαραίτητο, προσθέτετε λίγο από το νερό που κρατήσατε.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα τον πουρέ από τα φασόλια.

Ανακατεύετε καλά να απορροφηθεί όλο το ελαιόλαδο, αλατίζετε, πιπερώνετε και ρίχνετε μέσα τον άνηθο. Κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα και συνοδεύετε με αυτόν τις πανσέτες.

Tips:

•► Αντί για φασόλια άσπρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γίγαντες ή ρεβίθια.


Καλή Επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης/ Food Styling: Tina Webb

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :