Μια μαρμελάδα που ταιριάζει καταπληκτικά με ψητά, όπως μπριζόλα, φιλέτο, μπιφτέκι, ψάρι ή ακόμα και σε μπρου-σκέτα με κάποιο αλμυρό τυρί ως κέρασμα.
Υλικά:   { Για 8 Μερίδες }
•► 3 πιπεριές κίτρινες, χωρίς κοτσάνι και σπόρους, ψιλοκομμένες
•► 1 κόκκινη πιπεριά καυτερή, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένη
•► 2 ροδάκινα ώριμα, χωρίς φλούδα και κουκούτσι, ψιλοκομμένα
•► 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
•► 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
•► 100 γρ. ζάχαρη
•► 750 ml νερό βραστό
•► 80 γρ. μηλόξιδο
•► 100 ml χυμό ανανά
•► αλάτι
Εκτέλεση:
Βάζετε τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο μπολ. Βράζετε το νερό και το ρίχνετε στα κρεμμύδια. Τα αφήνετε στο ζεστό νερό για να φύγει η πολλή κάψα τους για 10 λεπτά και στη συνέχεια τα σουρώνετε.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί με τα κρεμμύδια και τα αφήνετε να πάρουν βράση, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και τα αφήνετε να σιγομαγειρευτούν για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να δέσει η σάλτσα σαν μαρμελάδα.
Αφήνετε τη μαρμελάδα ξεσκέπαστη να κρυώσει στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Χρόνος αναμονής:2 ώρες
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 3 πιπεριές κίτρινες, χωρίς κοτσάνι και σπόρους, ψιλοκομμένες
•► 1 κόκκινη πιπεριά καυτερή, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένη
•► 2 ροδάκινα ώριμα, χωρίς φλούδα και κουκούτσι, ψιλοκομμένα
•► 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
•► 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
•► 100 γρ. ζάχαρη
•► 750 ml νερό βραστό
•► 80 γρ. μηλόξιδο
•► 100 ml χυμό ανανά
•► αλάτι
Εκτέλεση:
Βάζετε τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο μπολ. Βράζετε το νερό και το ρίχνετε στα κρεμμύδια. Τα αφήνετε στο ζεστό νερό για να φύγει η πολλή κάψα τους για 10 λεπτά και στη συνέχεια τα σουρώνετε.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί με τα κρεμμύδια και τα αφήνετε να πάρουν βράση, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και τα αφήνετε να σιγομαγειρευτούν για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να δέσει η σάλτσα σαν μαρμελάδα.
Αφήνετε τη μαρμελάδα ξεσκέπαστη να κρυώσει στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Χρόνος αναμονής:2 ώρες
Καλή Επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Ανδρέας Λαγός/ Food Styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου