Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Χούμους με ψητές πιπεριές και καρύδια...
by Chef Ανδρέας Λαγός !!!



Το χούμους μαζί με ψημένες αραβικές πίτες είναι τέλειος συνδυασμός για ένα ποτό.

Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σάντουιτς αντί για μαγιονέζα ή κάποια άλλη αλοιφή.

Υλικά:   { Για 8 Μερίδες }

Για το χούμους

•► 250 γρ. ρεβίθια βρασμένα (κρατάτε το ζουμί τους)
•► 4 πιπεριές πράσινες
•► 2 κουτ. σούπας ταχίνι
•► 3 κουτ. σούπας γιαούρτι
•► 2 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σε σπόρους
•► 2 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
•► 100 γρ. καρύδια
•► χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
•► 120 ml ελαιόλαδο
•► αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα

•► 50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
•► πάπρικα γλυκιά ή σουμάκ
•► 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ετοιμάζετε το χούμους:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και ψήνετε τις πιπεριές για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν, να φουσκώσει η φλούδα τους και να πάρει χρώμα.

Βγάζετε τις πιπεριές από τον φούρνο, τις βάζετε σε ένα μπολ και τις σκεπάζετε με μεμβράνη για 15 λεπτά. Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζετε, βγάζετε σπόρους και κοτσάνι και τις κρατάτε στην άκρη.

Πολτοποιείτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί με τις ψητές πιπεριές μέχρι να γίνουν κρέμα. Αν το μίγμα είναι σφιχτό, προσθέτετε λίγο από το ζουμί των ρεβιθιών για να βοηθήσει στην πολτοποίηση.

Βάζετε το χούμους στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσει. Βάζετε το χούμους σε ένα μπολ σερβιρίσματος, πασπαλίζετε με καρύδια, πάπρικα ή σουμάκ, περιχύνετε με το ελαιόλαδο και σερβίρετε.

Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα και 15 λεπτά



Καλή Επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η Συνταγή από Ανδρέας Λαγός/ Food Styling: Tina Webb

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr