Το χούμους μαζί με ψημένες αραβικές πίτες είναι τέλειος συνδυασμός για ένα ποτό.
Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σάντουιτς αντί για μαγιονέζα ή κάποια άλλη αλοιφή.
Υλικά: { Για 8 Μερίδες }
Για το χούμους
•► 250 γρ. ρεβίθια βρασμένα (κρατάτε το ζουμί τους)
•► 4 πιπεριές πράσινες
•► 2 κουτ. σούπας ταχίνι
•► 3 κουτ. σούπας γιαούρτι
•► 2 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σε σπόρους
•► 2 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
•► 100 γρ. καρύδια
•► χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
•► 120 ml ελαιόλαδο
•► αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
•► 50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
•► πάπρικα γλυκιά ή σουμάκ
•► 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε το χούμους: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και ψήνετε τις πιπεριές για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν, να φουσκώσει η φλούδα τους και να πάρει χρώμα.
Βγάζετε τις πιπεριές από τον φούρνο, τις βάζετε σε ένα μπολ και τις σκεπάζετε με μεμβράνη για 15 λεπτά. Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζετε, βγάζετε σπόρους και κοτσάνι και τις κρατάτε στην άκρη.
Πολτοποιείτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί με τις ψητές πιπεριές μέχρι να γίνουν κρέμα. Αν το μίγμα είναι σφιχτό, προσθέτετε λίγο από το ζουμί των ρεβιθιών για να βοηθήσει στην πολτοποίηση.
Βάζετε το χούμους στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσει. Βάζετε το χούμους σε ένα μπολ σερβιρίσματος, πασπαλίζετε με καρύδια, πάπρικα ή σουμάκ, περιχύνετε με το ελαιόλαδο και σερβίρετε.
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα και 15 λεπτά
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
Για το χούμους
•► 250 γρ. ρεβίθια βρασμένα (κρατάτε το ζουμί τους)
•► 4 πιπεριές πράσινες
•► 2 κουτ. σούπας ταχίνι
•► 3 κουτ. σούπας γιαούρτι
•► 2 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σε σπόρους
•► 2 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
•► 100 γρ. καρύδια
•► χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
•► 120 ml ελαιόλαδο
•► αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
•► 50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
•► πάπρικα γλυκιά ή σουμάκ
•► 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε το χούμους: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και ψήνετε τις πιπεριές για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν, να φουσκώσει η φλούδα τους και να πάρει χρώμα.
Βγάζετε τις πιπεριές από τον φούρνο, τις βάζετε σε ένα μπολ και τις σκεπάζετε με μεμβράνη για 15 λεπτά. Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζετε, βγάζετε σπόρους και κοτσάνι και τις κρατάτε στην άκρη.
Πολτοποιείτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί με τις ψητές πιπεριές μέχρι να γίνουν κρέμα. Αν το μίγμα είναι σφιχτό, προσθέτετε λίγο από το ζουμί των ρεβιθιών για να βοηθήσει στην πολτοποίηση.
Βάζετε το χούμους στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσει. Βάζετε το χούμους σε ένα μπολ σερβιρίσματος, πασπαλίζετε με καρύδια, πάπρικα ή σουμάκ, περιχύνετε με το ελαιόλαδο και σερβίρετε.
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα και 15 λεπτά
Καλή Επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ανδρέας Λαγός/ Food Styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }