Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Παξιμαδάκια πορτοκαλιού Νοστιμότατα...
by Chef Σιμόνη Καφίρη !!!



Αυτά τα γλυκά παξιμαδάκια εύκολα και γρήγορα, με υλικά που βρίσκονται πάντα στο σπίτι, ενώ διατηρούνται φρέσκα αν τα κλείσετε σε μεταλλικό κουτί.

Υλικά:   { Μερίδες: για 40-50 κομμάτια περίπου }

•► 1 ποτήρι ελαιόλαδο
•► ¾ ποτηριού ζάχαρη
•► 1 ποτήρι χυμό από φρέσκα πορτοκάλια
•► ξύσμα από 1 πορτοκάλι
•► 1 κουτ. γλυκού σόδα
•► 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► 1 κιλό σχεδόν αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 1 κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη
•► 1 κουτ. γλυκού γαρίφαλα σε σκόνη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Χτυπάτε στο μίξερ το λάδι μαζί με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Προσθέτετε το κανελογαρίφαλο και το ξύσμα.

Κοσκινίζετε το μπέικιν με το αλεύρι και διαλύετε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού.

Προσθέτετε εναλλάξ το χυμό με το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα με το γάντζο ζυμώματος, μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ και να γίνεται μια μπάλα.

Η ζύμη πρέπει να είναι λεία και μέτρια. Πιθανώς να μην πάρει όλο το αλεύρι. Σταματάτε το ανακάτεμα στο μίξερ και ζυμώνετε λίγο με τα χέρια.

Χωρίζετε τη ζύμη στα τρία και πλάθετε τρία φραντζολάκια. Τα τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί.

Χαράζετε την επιφάνειά τους με κοφτερό μαχαίρι σε λεπτές φέτες -πάχους 1εκ. περίπου- και ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά.

Βγάζετε τα φραντζολάκια από το φούρνο και τα αφήνετε να μισοκρυώσουν για 5 λεπτά. Τα κόβετε σε φέτες στα σημεία που τα έχετε χαράξει και τα απλώνετε σε ταψιά.

Τα βάζετε ξανά στο φούρνο και ψήνετε στους 150οC μέχρι να ροδίσουν καλά.

Αφήνετε τα παξιμαδάκια να κρυώσουν εντελώς πριν τα τοποθετήσετε σε μεταλλικό κουτί.

Tips:

•► Πριν ψήσετε τις φραντζολίτσες, αν θέλετε, τις πασπαλίζετε με μπόλικο σουσάμι.

•► Παραλλαγή: Μπορείτε να προσθέσετε στο μίγμα ολόκληρα, ωμά φιστίκια Αιγίνης ή καρύδια. Σ’ αυτή την περίπτωση θα χρειαστείτε ηλεκτρικό μαχαίρι για να κόψετε τις φέτες.


Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:10'


Καλή Επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι!!!


Η Συνταγή από Σιμόνη Καφίρη/ Food styling: Elena Jeffrey

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :