Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Καρβέλι γεμιστό με ποικιλία θαλασσινών...
by Super Chef Ηλίας Μαμαλάκης !!!



Ίσως ο πιο εντυπωσιακός τρόπος να σερβίρετε θαλασσινά. Οι πάντες θα ενθουσιαστούν στο οικογενειακό τραπέζι- ιδίως όσοι λατρεύουν τις «βούτες» στη σάλτσα.

Υλικά:   { Για 6-8 Μερίδες }

•► 1 μεγάλο δίκιλο καρβέλι στρογγυλό
•► ½ κιλό καλαμαράκια φρέσκα
•► 1 χταπόδι του κιλού
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι
•► 10 γαρίδες μεγάλες
•► 10 καραβίδες
•► 1 μεγάλη σουπιά, καλά καθαρισμένη
•► ½ κιλό ψίχα από μύδια
•► 4 σκελίδες σκόρδο
•► 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα 4
•► 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα

•► 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► χυμό από 1 λεμόνι
•► 1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
•► 1 κουτ. σούπας ξίδι
•► 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
•► 1 καρότο ξυσμένο στον τρίφτη
•► λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Ετοιμάζετε τα θαλασσινά:
Καθαρίζετε τα καλαμάρια από τη ραχοκοκαλιά και τα εντόσθια, καθώς και το χταπόδι από τα εντόσθια της κουκούλας και το ράμφος του.

Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με ένα ποτήρι νερό και ένα φλιτζανάκι του καφέ ξίδι και τα βράζετε σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.

Φοράτε γάντια και κόβετε τη σουπιά σε κομμάτια, την τυλίγετε σε ένα αλουμινόχαρτο και την ψήνετε στον φούρνο για 1 ώρα περίπου.

Ατμίζετε την ψίχα από τα μύδια για 10 λεπτά σε καυτό νερό. Βράζετε τις καραβίδες και τις γαρίδες μαζί με λίγο νερό, τις αφήνετε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζετε.

Παίρνετε όλα τα μαγειρεμένα θαλασσινά, τα κόβετε σε μικρά κομμάτια και τα βάζετε σε μια σαλατιέρα.

Λιώνετε στο μπλέντερ το κρεμμύδι μαζί με τα σκόρδα, τον άνηθο και το ελαιόλαδο και ρίχνετε το μίγμα μέσα στα θαλασσινά. Ανακατεύετε κι αφήνετε να μαριναριστούν.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: Ρίχνετε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη σάλτσα σόγιας, το ξίδι, τη ρίγανη και το καρότο και τέλος λίγο αλάτι. Τα χτυπάτε καλά μέχρι να γίνουν ένας βελούδινος πολτός.

Παίρνετε το καρβέλι και κόβετε μια ροδέλα από την κόρα στο επάνω μέρος μέχρι να φανεί η ψίχα.

Με ένα μικρό μαχαιράκι αφαιρείτε την περισσότερη ψίχα ούτως ώστε το καρβέλι να γίνει σαν μια μικρή σαλατιέρα. Το βάζετε στον φούρνο στους 180οC για 5-10 λεπτά περίπου, για μέχρι να φρυγανιστεί η ψίχα του.

Βγάζετε τα θαλασσινά από τη μαρινάδα τους και τα βάζετε μέσα στο καρβέλι. Σερβίρετε μαζί με τη σάλτσα που έχετε ετοιμάσει από δίπλα ώστε να παίρνει και να προσθέτει στο πιάτο του όση θέλει ο καθένας.

Χρόνος προετοιμασίας:40'
Χρόνος μαγειρέματος:1:10'
Έτοιμο σε:1:50'



Καλή Επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης/ Food Styling: Tina Webb

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :