Το συκώτι με ρύζι είναι ένας κλασικός συνδυασμός. Σε αυτή τη συνταγή του δίνουμε πιο πικάντικη γεύση και το συνοδεύουμε με γλυκόξινη σάλτσα πιπεριάς που το εξισορροπεί. Θα το φτιάξουμε με προϊόντα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ για να είμαστε σίγουροι πως θα πετύχει!!!
Υλικά:   { Για 4-5 Μερίδες }
•► 250 γρ. ρύζι καρολίνα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
•► 200 γρ. συκώτι αρνίσιο
•► 2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
•► 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
•► 2 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες, χωρίς κουκούτσι
•► 3 κουτ. σούπας κουκουναρόσπορους καβουρδισμένους
•► 1 φλιτζάνι κλαράκια άνηθου ή ψιλοκομμένο
•► 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
•► μπόλικο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
•► αλάτι
Για τη σάλτσα
•► 1 πιπεριά πράσινη, καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
•► 1 πιπεριά κόκκινη, καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
•► 1 πιπεριά κίτρινη, καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
•► 1 κρεμμύδι μέτριο, τριμμένο στον τρίφτη
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
•► 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
•► 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
•► 1 κουτ. σούπας ξίδι
•► 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό. Αφήνετε να πάρουν βράση και ρίχνετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι και τις πιπεριές. Περιμένετε να πάρουν βράση και χαμηλώνετε τη φωτιά.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσουν περίπου για 10 λεπτά. Ξεσκεπάζετε και περιμένετε να εξατμιστούν όλα τα νερά και να μείνει μόνο το λαδάκι.
Σοτάρετε ανακατεύοντας συνέχεια περίπου για 5 λεπτά και έπειτα σβήνετε με το λευκό κρασί. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξίδι και τη σάλτσα σόγιας.
Ρίχνετε μπόλικο πιπέρι και σιγομαγειρεύετε μέχρι να γίνουν τρυφερές οι πιπεριές και να πήξει η σάλτσα. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό. Αφήνετε τη σάλτσα να γίνει χλιαρή και τη σερβίρετε σε σαλτσιέρα για να συνοδεύσει το πικάντικο ρύζι.
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ζεματάτε το συκώτι για 2-3 λεπτά. Το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει. Το κόβετε σε μικρά κομματάκια σε μέγεθος μικρού φασολιού.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο γάλακτος και το ελαιόλαδο να κάψουν. Ρίχνετε μέσα τις σταφίδες και τους κουκουναρόσπορους.
Τα σοτάρετε για λίγο ανακατεύοντας και προσθέτετε το ρύζι. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθούν τα λιπαρά της κατσαρόλας.
Προσθέτετε το ζωμό λαχανικών, αλατίζετε, πιπερώνετε, ρίχνετε μέσα τα ψιλοκομμένα συκωτάκια και ανακατεύετε καλά.
Μαγειρεύετε περίπου για 15 λεπτά της ώρας και μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά. Το αφήνετε να ξεκουραστεί για λίγο και το σερβίρετε σε πιατέλα συνοδεύοντας με τη σάλτσα από πιπεριές και διακοσμείτε με κλαράκια άνηθου.
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 250 γρ. ρύζι καρολίνα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
•► 200 γρ. συκώτι αρνίσιο
•► 2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
•► 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
•► 2 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες, χωρίς κουκούτσι
•► 3 κουτ. σούπας κουκουναρόσπορους καβουρδισμένους
•► 1 φλιτζάνι κλαράκια άνηθου ή ψιλοκομμένο
•► 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
•► μπόλικο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
•► αλάτι
Για τη σάλτσα
•► 1 πιπεριά πράσινη, καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
•► 1 πιπεριά κόκκινη, καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
•► 1 πιπεριά κίτρινη, καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
•► 1 κρεμμύδι μέτριο, τριμμένο στον τρίφτη
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
•► 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
•► 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
•► 1 κουτ. σούπας ξίδι
•► 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό. Αφήνετε να πάρουν βράση και ρίχνετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι και τις πιπεριές. Περιμένετε να πάρουν βράση και χαμηλώνετε τη φωτιά.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσουν περίπου για 10 λεπτά. Ξεσκεπάζετε και περιμένετε να εξατμιστούν όλα τα νερά και να μείνει μόνο το λαδάκι.
Σοτάρετε ανακατεύοντας συνέχεια περίπου για 5 λεπτά και έπειτα σβήνετε με το λευκό κρασί. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξίδι και τη σάλτσα σόγιας.
Ρίχνετε μπόλικο πιπέρι και σιγομαγειρεύετε μέχρι να γίνουν τρυφερές οι πιπεριές και να πήξει η σάλτσα. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό. Αφήνετε τη σάλτσα να γίνει χλιαρή και τη σερβίρετε σε σαλτσιέρα για να συνοδεύσει το πικάντικο ρύζι.
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ζεματάτε το συκώτι για 2-3 λεπτά. Το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει. Το κόβετε σε μικρά κομματάκια σε μέγεθος μικρού φασολιού.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο γάλακτος και το ελαιόλαδο να κάψουν. Ρίχνετε μέσα τις σταφίδες και τους κουκουναρόσπορους.
Τα σοτάρετε για λίγο ανακατεύοντας και προσθέτετε το ρύζι. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθούν τα λιπαρά της κατσαρόλας.
Προσθέτετε το ζωμό λαχανικών, αλατίζετε, πιπερώνετε, ρίχνετε μέσα τα ψιλοκομμένα συκωτάκια και ανακατεύετε καλά.
Μαγειρεύετε περίπου για 15 λεπτά της ώρας και μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά. Το αφήνετε να ξεκουραστεί για λίγο και το σερβίρετε σε πιατέλα συνοδεύοντας με τη σάλτσα από πιπεριές και διακοσμείτε με κλαράκια άνηθου.
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
Καλή Επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης/ Food Styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου