Τα chutneys δίνουν μια διαφορετική νότα στο τραπέζι συνοδεύοντας κρέατα, πουλερικά, τυριά, αλλαντικά, θαλασσινά και λαχανικά. Τώρα λοιπόν που τα σύκα είναι στα καλύτερά τους, τα κάνουμε chutney!!!
Υλικά:
•► 400 γρ. σύκα καθαρισμένα, σε μέτρια κομμάτια
•► 60 γρ. μαρμελάδα σύκου
•► 60 γρ. σταφίδες ξανθές
•► 60 γρ. ζάχαρη καστανή
•► 60 ml ξύδι από κόκκινο κρασί
•► 60 ml χυμό πορτοκαλιού
•► 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο τριμμένο ή ½ κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
•► ¼ κουτ. γλυκού κάρι
•► ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
•► ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζετε να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία όλα τα υλικά εκτός από τα σύκα για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτετε τα σύκα και αφήνετε το μίγμα να βράσει για 20 λεπτά ακόμη.
Μεταφέρετε το καυτό chutney σε αποστειρωμένα βάζα και τα κλείνετε αεροστεγώς. Το αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:45'
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 400 γρ. σύκα καθαρισμένα, σε μέτρια κομμάτια
•► 60 γρ. μαρμελάδα σύκου
•► 60 γρ. σταφίδες ξανθές
•► 60 γρ. ζάχαρη καστανή
•► 60 ml ξύδι από κόκκινο κρασί
•► 60 ml χυμό πορτοκαλιού
•► 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο τριμμένο ή ½ κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
•► ¼ κουτ. γλυκού κάρι
•► ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
•► ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζετε να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία όλα τα υλικά εκτός από τα σύκα για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτετε τα σύκα και αφήνετε το μίγμα να βράσει για 20 λεπτά ακόμη.
Μεταφέρετε το καυτό chutney σε αποστειρωμένα βάζα και τα κλείνετε αεροστεγώς. Το αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:45'
Καλή Επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Ντίνα Νικολάου
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου