Τα Κρητικά σισαμωτά είναι από τα πιο νόστιμα και υγιεινά κουλουράκια λαδιού που μπορείτε να δοκιμάσετε και συνοδεύουν ιδανικά τον καφέ σας και σε περιόδους νηστείας.
Υλικά:   { Μερίδες: για περίπου 150 κομμάτια }
•► 3 νεροπότηρα ελαιόλαδο
•► 2 νεροπότηρα ζάχαρη
•► 1 νεροπότηρο σουσάμι καβουρδισμένο
•► 1 νεροπότηρο κανελόζουμο✪
•► ½ νεροπότηρο τσικουδιά
•► ½ νεροπότηρο κρασί
•► 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
•► 2 κουτ. γλυκού σόδα
•► 1.800 γρ. αλεύρι περίπου (ή όσο σηκώσει η ζύμη)
Εκτέλεση:
Βάζετε το λάδι με τη ζάχαρη να χτυπηθούν στο μίξερ για λίγο και προσθέτετε το κρασί, το κανελόζουμο και την τσικουδιά.
Έπειτα ρίχνετε το σουσάμι και μετά σιγά σιγά το αλεύρι, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακιά και να πλάθεται εύκολα.
Πλάθετε τη ζύμη σε μικρές ράβδους, πασπαλίζετε με σουσάμι και φτιάχνετε κουλουράκια σε σχήμα S.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψί. Αραδιάζετε τα κουλουράκια στο ταψί και τα ψήνετε στον φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Tips:
✪ Για το κανελόζουμο, βράζετε 1 ξυλάκι κανέλα με 300ml νερό για 5 λεπτά και το στραγγίζετε.
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:60'
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 3 νεροπότηρα ελαιόλαδο
•► 2 νεροπότηρα ζάχαρη
•► 1 νεροπότηρο σουσάμι καβουρδισμένο
•► 1 νεροπότηρο κανελόζουμο✪
{ιδε κάτωθι}
•► ½ νεροπότηρο τσικουδιά
•► ½ νεροπότηρο κρασί
•► 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
•► 2 κουτ. γλυκού σόδα
•► 1.800 γρ. αλεύρι περίπου (ή όσο σηκώσει η ζύμη)
Εκτέλεση:
Βάζετε το λάδι με τη ζάχαρη να χτυπηθούν στο μίξερ για λίγο και προσθέτετε το κρασί, το κανελόζουμο και την τσικουδιά.
Έπειτα ρίχνετε το σουσάμι και μετά σιγά σιγά το αλεύρι, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακιά και να πλάθεται εύκολα.
Πλάθετε τη ζύμη σε μικρές ράβδους, πασπαλίζετε με σουσάμι και φτιάχνετε κουλουράκια σε σχήμα S.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψί. Αραδιάζετε τα κουλουράκια στο ταψί και τα ψήνετε στον φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Tips:
✪ Για το κανελόζουμο, βράζετε 1 ξυλάκι κανέλα με 300ml νερό για 5 λεπτά και το στραγγίζετε.
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:60'
Καλή Επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!
Η Συνταγή από Ιωάννα Σταμούλου/ Food styling: Τina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου