Ένα γρήγορο και Θεϊκό & και πολύ νόστιμο snack , που μυρίζει Ελλάδα !!!
Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }
•► 6 φέτες από χωριάτικο καρβέλι
•► 6 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
•► 300 γρ. λουκάνικο Τρικάλων
•► 2 κουτ. σούπας θυμάρι
•► 12 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 3 κουτ. σούπας κάππαρη
•► 2 ματσάκια ρόκα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Ξεπλένετε την κάππαρη σε κρύο νερό για να φύγει η πολλή αλμύρα. Την ακουμπάτε σε ένα ξύλο κοπής και την ψιλοκόβετε προσέχοντας μην τη διαλύσετε. Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά την ψιλοκομμένη κάππαρη, τον πελτέ και το ελαιόλαδο μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.
Κόβετε το λουκάνικο σε λεπτές ροδέλες. Το ψήνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να προσθέσετε άλλα λιπαρά μέχρι να ροδοκοκκινίσει και από τις δύο πλευρές.
Ψήνετε και τις φέτες του ψωμιού στο γκριλ του φούρνου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.
Τις βγάζετε και, όσο είναι ακόμα ζεστές, τις αλείφετε με το μίγμα πελτέ και ελαιόλαδου. Μοιράζετε πάνω τους τις ροδέλες του λουκάνικου, πασπαλίζετε με λίγο θυμάρι και σερβίρετε σε πιατέλα διακοσμώντας με φρέσκα φυλλαράκια ρόκας.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 6 φέτες από χωριάτικο καρβέλι
•► 6 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
•► 300 γρ. λουκάνικο Τρικάλων
•► 2 κουτ. σούπας θυμάρι
•► 12 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 3 κουτ. σούπας κάππαρη
•► 2 ματσάκια ρόκα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Ξεπλένετε την κάππαρη σε κρύο νερό για να φύγει η πολλή αλμύρα. Την ακουμπάτε σε ένα ξύλο κοπής και την ψιλοκόβετε προσέχοντας μην τη διαλύσετε. Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά την ψιλοκομμένη κάππαρη, τον πελτέ και το ελαιόλαδο μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.
Κόβετε το λουκάνικο σε λεπτές ροδέλες. Το ψήνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να προσθέσετε άλλα λιπαρά μέχρι να ροδοκοκκινίσει και από τις δύο πλευρές.
Ψήνετε και τις φέτες του ψωμιού στο γκριλ του φούρνου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.
Τις βγάζετε και, όσο είναι ακόμα ζεστές, τις αλείφετε με το μίγμα πελτέ και ελαιόλαδου. Μοιράζετε πάνω τους τις ροδέλες του λουκάνικου, πασπαλίζετε με λίγο θυμάρι και σερβίρετε σε πιατέλα διακοσμώντας με φρέσκα φυλλαράκια ρόκας.
Καλή Επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης/ Food styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου