Το αρνί είναι πάντα μία καλή επιλογή για το κυριακάτικο τραπέζι.
Σε αυτή τη συνταγή το μαγειρεύουμε με λαχανικά και το απογειώνουμε γευστικά με αβγολέμονο.
Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }
•► 2 κιλό αρνάκι μπούτι, σε μερίδες
•► 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
•► 10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
•► ½ κιλό σελινόριζα, σε κύβους
•► 5 μεγάλα καρότα καθαρισμένα, σε ροδέλες
•► 5 πράσα, σε χοντρές ροδέλες
•► 1 & ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► 2 φλιτζάνι άνηθο
•► αλάτι, πιπέρι
Για το αβγολέμονο
•► 3 αβγά
•► χυμό από 2 λεμόνια
•► 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι. Σοτάρετε τις μερίδες του αρνιού μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύετε και αφήνετε να ψηθεί καλά το κρεμμύδι.
Προσθέτετε τη σελινόριζα, τα καρότα και τα πράσα. Ανακατεύετε και συμπληρώνετε δύο νεροπότηρα νερό. Αλατοπιπερώνετε.
Αφήνετε να πάρει το φαγητό μια βράση, αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο νεράκι ακόμα να σκεπαστούν τα υλικά και αφήνετε να βράσει καλά το φαγητό τουλάχιστον για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Ετοιμάζετε το αβγολέμονο: Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια των αβγών. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και χωριστά τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν. Τα ενώνετε και ρίχνετε το λεμόνι λίγο λίγο.
Ρίχνετε τον πελτέ ντομάτας και σιγά σιγά ζουμί από την κατσαρόλα που μαγειρεύτηκε το αρνί για να μην κόψει το αβγό.
Αφού ρίξετε στο αβγολέμονο τρεις κουτάλες της σούπας ζωμό το αδειάζετε μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας δυνατά. Αφήνετε να πάρει μια βράση το φαγητό και είναι έτοιμο.
Tips:
Αντί για αρνάκι μπορεί να χρησιμοποιήσετε χοιρινό.
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:50'
Έτοιμο σε:2:5'
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 2 κιλό αρνάκι μπούτι, σε μερίδες
•► 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
•► 10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
•► ½ κιλό σελινόριζα, σε κύβους
•► 5 μεγάλα καρότα καθαρισμένα, σε ροδέλες
•► 5 πράσα, σε χοντρές ροδέλες
•► 1 & ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► 2 φλιτζάνι άνηθο
•► αλάτι, πιπέρι
Για το αβγολέμονο
•► 3 αβγά
•► χυμό από 2 λεμόνια
•► 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι. Σοτάρετε τις μερίδες του αρνιού μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύετε και αφήνετε να ψηθεί καλά το κρεμμύδι.
Προσθέτετε τη σελινόριζα, τα καρότα και τα πράσα. Ανακατεύετε και συμπληρώνετε δύο νεροπότηρα νερό. Αλατοπιπερώνετε.
Αφήνετε να πάρει το φαγητό μια βράση, αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο νεράκι ακόμα να σκεπαστούν τα υλικά και αφήνετε να βράσει καλά το φαγητό τουλάχιστον για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Ετοιμάζετε το αβγολέμονο: Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια των αβγών. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και χωριστά τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν. Τα ενώνετε και ρίχνετε το λεμόνι λίγο λίγο.
Ρίχνετε τον πελτέ ντομάτας και σιγά σιγά ζουμί από την κατσαρόλα που μαγειρεύτηκε το αρνί για να μην κόψει το αβγό.
Αφού ρίξετε στο αβγολέμονο τρεις κουτάλες της σούπας ζωμό το αδειάζετε μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας δυνατά. Αφήνετε να πάρει μια βράση το φαγητό και είναι έτοιμο.
Tips:
Αντί για αρνάκι μπορεί να χρησιμοποιήσετε χοιρινό.
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:50'
Έτοιμο σε:2:5'
Καλή Επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης/ Food Styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου