Απόλυτα συνυφασμένα με το πνεύμα των Χριστουγέννων, αυτά τα τραγανά μπισκοτάκια κόβονται παραδοσιακά σε σχήματα όπως αρκουδάκια, καρδιές και αστέρια, διακοσμούνται συνήθως με γλάσο και συνοδεύουν τέλεια το ζεστό κρασί με μπαχαρικά, γνωστό ως glögg.
Υλικά:   { Μερίδες: για 20-25 κομμάτια }
•► 160 γρ. βούτυρο
•► 200 γρ. ζάχαρη καστανή
•► 50 ml γάλα πλήρες
•► 320 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•► 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► 80 γρ. πούδρα αμυγδάλου
•► 1 κοφτό κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
•► 1 πρέζα γαρύφαλλο σκόνη
•► ½ κουτ. γλυκού τζίντζερ σκόνη
•► 1 πρέζα μοσχοκάρυδο σκόνη
Εκτέλεση:
Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύετε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα.
Προσθέτετε το γάλα και στη συνέχεια το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την πούδρα αμυγδάλου, τα μπαχαρικά και ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη.
Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 4χιλ. και το αφήνετε στη συντήρηση του ψυγείου μέχρι να σφίξει.
Όταν σφίξει η ζύμη, τη βγάζετε από το ψυγείο και την κόβετε με κουπ πατ σε σχήμα αστεριού ή άλλο της επιλογής σας.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Αραδιάζετε τα μπισκότα στο ταψί και τα ψήνετε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, (ανάλογα το φούρνο). Ξεφουρνίζετε κι αφήνετε να κρυώσουν τα μπισκότα.
Tips:
Αν θέλετε να τα γλασάρετε, λιώνετε σε μπεν μαρί 300γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή, την αφήνετε να γίνει χλιαρή και βουτάτε την πάνω πλευρά των μπισκότων ένα ένα στη λιωμένη κουβερτούρα. Αφήνετε να στεγνώσει και να σφίξει καλά πριν τα σερβίρετε.
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 160 γρ. βούτυρο
•► 200 γρ. ζάχαρη καστανή
•► 50 ml γάλα πλήρες
•► 320 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•► 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► 80 γρ. πούδρα αμυγδάλου
•► 1 κοφτό κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
•► 1 πρέζα γαρύφαλλο σκόνη
•► ½ κουτ. γλυκού τζίντζερ σκόνη
•► 1 πρέζα μοσχοκάρυδο σκόνη
Εκτέλεση:
Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύετε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα.
Προσθέτετε το γάλα και στη συνέχεια το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την πούδρα αμυγδάλου, τα μπαχαρικά και ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη.
Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 4χιλ. και το αφήνετε στη συντήρηση του ψυγείου μέχρι να σφίξει.
Όταν σφίξει η ζύμη, τη βγάζετε από το ψυγείο και την κόβετε με κουπ πατ σε σχήμα αστεριού ή άλλο της επιλογής σας.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Αραδιάζετε τα μπισκότα στο ταψί και τα ψήνετε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, (ανάλογα το φούρνο). Ξεφουρνίζετε κι αφήνετε να κρυώσουν τα μπισκότα.
Tips:
Αν θέλετε να τα γλασάρετε, λιώνετε σε μπεν μαρί 300γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή, την αφήνετε να γίνει χλιαρή και βουτάτε την πάνω πλευρά των μπισκότων ένα ένα στη λιωμένη κουβερτούρα. Αφήνετε να στεγνώσει και να σφίξει καλά πριν τα σερβίρετε.
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Καλή Επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!
Η Συνταγή απο Team OliveMagazine
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου