Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Μπισκότα πάστα φλώρα
με μαρμελάδα βερίκοκο, δυόσμο
& σοκολάτα...by Chef Ανδρέας Λαγός !!!



Γρήγορη και εύκολη συνταγή μαρμελάδας, με μοναδική γεύση χάρη στην προσθήκη δυόσμου και σοκολάτας. Η ιδανική γέμιση για τα μπισκοτάκια , σας δηλαδή!!

Υλικά:   { Μερίδες: για 8-10 μπισκότα }

Για τα μπισκότα

•► 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 180 γρ. βούτυρο κρύο, σε μικρά κομμάτια
•► ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
•► 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
•► 60 ml νερό κρύο
•► 1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο μαζί με 2 κουτ. σούπας νερό
•► ζάχαρη για το πασπάλισμα
•► αμύγδαλα φιλέ για το πασπάλισμα
•► βρώμη για το πασπάλισμα

Για τη μαρμελάδα

•► 1 κιλό βερίκοκα ώριμα, χωρίς κουκούτσι
•► 400 γρ. ζάχαρη
•► 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
•► 3 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
•► 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση:

Για τη ζύμη:
Βάζετε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τα αναμιγνύετε.

Προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να γίνει σαν βρεγμένη άμμος και στη συνέχεια προσθέτετε το νερό και ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια μαλακή ζύμη. Αφήνετε το ζυμάρι στο ψυγείο τυλιγμένο με μεμβράνη για 1 ώρα.

Για τη μαρμελάδα: Βάζετε σε μια κατσαρόλα τα βερίκοκα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τα αφήνετε να μαγειρευτούν σε μέτρια θερμοκρασία για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσουν σχεδόν τα βερίκοκα και να δέσει η μαρμελάδα.

Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε τη μαρμελάδα να κρυώσει. Προσθέτετε το δυόσμο, τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύετε και φυλάτε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα αεροστεγή βαζάκια.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Χωρίζετε τη ζύμη στη μέση και την ανοίγετε σε δύο στρογγυλούς δίσκους πάχους 3-5χιλ. Κόβετε από τον κάθε δίσκο 8-10 στρογγυλά κομμάτια με διάμετρο 10εκ. και τα κρατάτε στην άκρη.

Στα μισά στρογγυλά κομμάτια κάνετε μια τρύπα στη μέση, με διάμετρο 2εκ. περίπου, και τα κρατάτε στην άκρη.

Βάζετε στα στρογγυλά κομμάτια χωρίς τρύπα 1-2 κουταλιές της σούπας από τη μαρμελάδα και κλείνετε με τα στρογγυλά κομμάτια με τρύπα, πιέζοντας τις άκρες με ένα πιρούνι για να βγει ο αέρας.

Αλείφετε τα μπισκότα με το μίγμα αβγού, πασπαλίζετε με ζάχαρη, αμύγδαλο φιλέ, βρώμη και ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.

Χρόνος προετοιμασίας:40'
Χρόνος μαγειρέματος:55'
Έτοιμο σε:1:35'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα



Καλή Επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Η Συνταγή από Ανδρέας Λαγός/ Food styling: Aντωνία Κατή

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :