Ένα πολύ νόστιμο λαδερό , που όμως μπορείτε να σερβίρετε και ως γαρνιτούρα για ψητό κρέας.
Τρώγονται το ίδιο ευχάριστα ζεστά ή κρύα και συνοδεύονται με ελιές, λακέρδα και τουρσιά.
Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }
•► 1 κιλό μπαρμπουνοφάσουλα κατεψυγμένα, καθαρισμένα
•► 1 κασάκι μανιτάρια champignon de Paris
•► 150 γρ. κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
•► 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► 1 κουτ. σούπας κοφτή πάπρικα γλυκιά
•► 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
•► 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και σοτάρετε καλά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του.
Καθαρίζετε καλά τα μανιτάρια, τα κόβετε στη μέση και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι. Αφήνετε να μαγειρευτούν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Ρίχνετε μέσα και τα μπαρμπουνοφάσουλα και ανακατεύετε καλά. Συμπληρώνετε νερό, τόσο όσο να σκεπαστούν τα υλικά, ρίχνετε μέσα τις ροδέλες καρότου, την πάπρικα και μια πρέζα μοσχοκάρυδο.
Σιγοβράζετε το φαγητό για μισή ώρα περίπου με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα.
Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να σωθεί το νερό της κατσαρόλας και να μείνει σχεδόν μόνο το λάδι.
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:55'
Έτοιμο σε:1:10'
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 1 κιλό μπαρμπουνοφάσουλα κατεψυγμένα, καθαρισμένα
•► 1 κασάκι μανιτάρια champignon de Paris
•► 150 γρ. κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
•► 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► 1 κουτ. σούπας κοφτή πάπρικα γλυκιά
•► 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
•► 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και σοτάρετε καλά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του.
Καθαρίζετε καλά τα μανιτάρια, τα κόβετε στη μέση και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι. Αφήνετε να μαγειρευτούν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Ρίχνετε μέσα και τα μπαρμπουνοφάσουλα και ανακατεύετε καλά. Συμπληρώνετε νερό, τόσο όσο να σκεπαστούν τα υλικά, ρίχνετε μέσα τις ροδέλες καρότου, την πάπρικα και μια πρέζα μοσχοκάρυδο.
Σιγοβράζετε το φαγητό για μισή ώρα περίπου με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα.
Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να σωθεί το νερό της κατσαρόλας και να μείνει σχεδόν μόνο το λάδι.
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:55'
Έτοιμο σε:1:10'
Καλή Επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή απο Ηλίας Μαμαλάκης/ Food styling: Elena Jeffrey
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου