Η παντζαροσαλάτα στην γκουρμέ εκδοχή της... Φτιάξτε αυτή την υπέροχη σαλάτα ΤΩΡΑ !!!
Υλικά:   { Για 5-6 Μερίδες }
•► 1 κιλό παντζάρια
•► 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 2 κουτ. σούπας βούτυρο
•► 2 κουτ. σούπας ζάχαρη σκούρα
•► 4 κουτ. σούπας ξίδι
•► αλάτι
Εκτέλεση:
Κόβετε τα πράσινα φύλλα από τα παντζάρια, πλένετε καλά τους βολβούς και τους βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 40 λεπτά περίπου και μέχρι να γίνουν τρυφερά.
Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα ξεφλουδίζετε και τα κόβετε σε στρογγυλές φέτες πάχους 3-4 χιλιοστών.
Ζεσταίνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο.
Τα αφήνετε να ζεσταθούν καλά και ρίχνετε μέσα τις ροδέλες των παντζαριών. Σοτάρετε, ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτετε λίγο αλάτι και πασπαλίζετε με τη σκούρα ζάχαρη. Συνεχίζετε το ανακάτεμα για 5 λεπτά ακόμη.
Τέλος, σβήνετε με το ξίδι και ανακατεύετε γρήγορα τα παντζάρια. Τα σερβίρετε ζεστά σε μια πιατέλα.
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:10'
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 1 κιλό παντζάρια
•► 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 2 κουτ. σούπας βούτυρο
•► 2 κουτ. σούπας ζάχαρη σκούρα
•► 4 κουτ. σούπας ξίδι
•► αλάτι
Εκτέλεση:
Κόβετε τα πράσινα φύλλα από τα παντζάρια, πλένετε καλά τους βολβούς και τους βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 40 λεπτά περίπου και μέχρι να γίνουν τρυφερά.
Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα ξεφλουδίζετε και τα κόβετε σε στρογγυλές φέτες πάχους 3-4 χιλιοστών.
Ζεσταίνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο.
Τα αφήνετε να ζεσταθούν καλά και ρίχνετε μέσα τις ροδέλες των παντζαριών. Σοτάρετε, ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτετε λίγο αλάτι και πασπαλίζετε με τη σκούρα ζάχαρη. Συνεχίζετε το ανακάτεμα για 5 λεπτά ακόμη.
Τέλος, σβήνετε με το ξίδι και ανακατεύετε γρήγορα τα παντζάρια. Τα σερβίρετε ζεστά σε μια πιατέλα.
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:10'
Καλή Επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης/ Food Styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr , eliasmamalakis.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου