Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Μαλακά μπισκότα scones & οι παραλλαγές τους... by Chef Ανδρέας Λαγός !!!



Η κλασική συνταγή για τα διάσημα βρετανικά, μαλακά μπισκότα που είναι ένα και ένα για το πρωινό και ταιριάζουν πολύ με τον καφέ και bonus, νόστιμες παραλλαγές τους που τα κάνουν ακόμη πιο λαχταριστά.

Υλικά:   { Μερίδες: για 8-10 κομμάτια }

•► 50 γρ. ζάχαρη + λίγη επιπλέον για το ψήσιμο
•► 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► ½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
•► ½ κουτ. γλυκού αλάτι
•► 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, περίπου
•► 120 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους
•► 1 μεγάλο αβγό
•► 300 ml κρέμα γάλακτος + λίγη επιπλέον για το ψήσιμο

1η παραλλαγή

•► ξύσμα από 1 λεμόνι
•► 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο

2η παραλλαγή

•► 1 κουτ. γλυκού κανέλα
•► 50 γρ. σοκολάτα σε σταγόνες

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύετε.

Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε με τα χέρια, μέχρι να γίνουν τα υλικά σαν βρεγμένη άμμος.

Κάνετε μια τρύπα στο κέντρο, ρίχνετε το αβγό, την κρέμα γάλακτος και ξεκινάτε να ανακατεύετε σιγά-σιγά από έξω προς τα μέσα, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Απλώνετε το μίγμα σε επιφάνεια πασπαλισμένη με αλεύρι και του δίνετε τετράγωνο σχήμα. Στη συνέχεια κόβετε τη ζύμη σε 8 τρίγωνα και τα μεταφέρετε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Αλείφετε με λίγη κρέμα γάλακτος το κάθε κομμάτι, πασπαλίζετε με αρκετή ζάχαρη και ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Για την 1η παραλλαγή, με το λεμόνι και το δεντρολίβανο: Μπορείτε να προσθέσετε το ξύσμα λεμονιού και το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο στο μίγμα με τα στέρεα υλικά πριν μπει το βούτυρο. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία.

Για την 2η παραλλαγή με την κανέλα και τη σοκολάτα: Μπορείτε να προσθέσετε την κανέλα και τις σταγόνες σοκολάτας στο μίγμα με τα στέρεα υλικά πριν μπει το βούτυρο. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία.

Tips:

Εκτός από τις παραπάνω παραλλαγές, μπορείτε να φτιάξετε scones με τζίντζερ, με φρούτα του δάσους, καθώς και με καρύδια και βρώμη:

•► Για scones με τζίντζερ μπορείτε να προσθέσετε 2 κουτ. σούπας τζίντζερ καραμελωμένο ψιλοκομμένο και 2 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο στο μίγμα με τα στέρεα υλικά πριν μπει το βούτυρο και μετά συνεχίζετε την ίδια διαδικασία.

•► Για scones με φρούτα του δάσους, μπορείτε να προσθέσετε 100γρ. φρούτα του δάσους φρέσκα ή κατεψυγμένα, ολόκληρα ή κομμένα (ανάλογα με το μέγεθος τους) στο μίγμα που προκύπτει αφού αναμίξετε τα στέρεα υλικά με το βούτυρο και μετά συνεχίζετε την ίδια διαδικασία.

Δείτε το κάτωθι κατατοπιστικό Video...



Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:45'



Καλή Επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!


Η Συνταγή από Ανδρέας Λαγός

Σημείωση 1: Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Σημείωση 2 … ο admin προτείνει να δείτε και το κάτωθι Video…



olivemagazine.gr