Η κλασική συνταγή για τα διάσημα βρετανικά, μαλακά μπισκότα που είναι ένα και ένα για το πρωινό και ταιριάζουν πολύ με τον καφέ και bonus, νόστιμες παραλλαγές τους που τα κάνουν ακόμη πιο λαχταριστά.
Υλικά: { Μερίδες: για 8-10 κομμάτια }
•► 50 γρ. ζάχαρη + λίγη επιπλέον για το ψήσιμο
•► 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► ½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
•► ½ κουτ. γλυκού αλάτι
•► 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, περίπου
•► 120 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους
•► 1 μεγάλο αβγό
•► 300 ml κρέμα γάλακτος + λίγη επιπλέον για το ψήσιμο
1η παραλλαγή
•► ξύσμα από 1 λεμόνι
•► 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
2η παραλλαγή
•► 1 κουτ. γλυκού κανέλα
•► 50 γρ. σοκολάτα σε σταγόνες
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύετε.
Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε με τα χέρια, μέχρι να γίνουν τα υλικά σαν βρεγμένη άμμος.
Κάνετε μια τρύπα στο κέντρο, ρίχνετε το αβγό, την κρέμα γάλακτος και ξεκινάτε να ανακατεύετε σιγά-σιγά από έξω προς τα μέσα, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Απλώνετε το μίγμα σε επιφάνεια πασπαλισμένη με αλεύρι και του δίνετε τετράγωνο σχήμα. Στη συνέχεια κόβετε τη ζύμη σε 8 τρίγωνα και τα μεταφέρετε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Αλείφετε με λίγη κρέμα γάλακτος το κάθε κομμάτι, πασπαλίζετε με αρκετή ζάχαρη και ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Για την 1η παραλλαγή, με το λεμόνι και το δεντρολίβανο: Μπορείτε να προσθέσετε το ξύσμα λεμονιού και το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο στο μίγμα με τα στέρεα υλικά πριν μπει το βούτυρο. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία.
Για την 2η παραλλαγή με την κανέλα και τη σοκολάτα: Μπορείτε να προσθέσετε την κανέλα και τις σταγόνες σοκολάτας στο μίγμα με τα στέρεα υλικά πριν μπει το βούτυρο. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία.
Tips:
Εκτός από τις παραπάνω παραλλαγές, μπορείτε να φτιάξετε scones με τζίντζερ, με φρούτα του δάσους, καθώς και με καρύδια και βρώμη:
•► Για scones με τζίντζερ μπορείτε να προσθέσετε 2 κουτ. σούπας τζίντζερ καραμελωμένο ψιλοκομμένο και 2 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο στο μίγμα με τα στέρεα υλικά πριν μπει το βούτυρο και μετά συνεχίζετε την ίδια διαδικασία.
•► Για scones με φρούτα του δάσους, μπορείτε να προσθέσετε 100γρ. φρούτα του δάσους φρέσκα ή κατεψυγμένα, ολόκληρα ή κομμένα (ανάλογα με το μέγεθος τους) στο μίγμα που προκύπτει αφού αναμίξετε τα στέρεα υλικά με το βούτυρο και μετά συνεχίζετε την ίδια διαδικασία.
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:45'
Σημείωση 1: Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 50 γρ. ζάχαρη + λίγη επιπλέον για το ψήσιμο
•► 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► ½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
•► ½ κουτ. γλυκού αλάτι
•► 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, περίπου
•► 120 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους
•► 1 μεγάλο αβγό
•► 300 ml κρέμα γάλακτος + λίγη επιπλέον για το ψήσιμο
1η παραλλαγή
•► ξύσμα από 1 λεμόνι
•► 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
2η παραλλαγή
•► 1 κουτ. γλυκού κανέλα
•► 50 γρ. σοκολάτα σε σταγόνες
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύετε.
Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε με τα χέρια, μέχρι να γίνουν τα υλικά σαν βρεγμένη άμμος.
Κάνετε μια τρύπα στο κέντρο, ρίχνετε το αβγό, την κρέμα γάλακτος και ξεκινάτε να ανακατεύετε σιγά-σιγά από έξω προς τα μέσα, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Απλώνετε το μίγμα σε επιφάνεια πασπαλισμένη με αλεύρι και του δίνετε τετράγωνο σχήμα. Στη συνέχεια κόβετε τη ζύμη σε 8 τρίγωνα και τα μεταφέρετε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Αλείφετε με λίγη κρέμα γάλακτος το κάθε κομμάτι, πασπαλίζετε με αρκετή ζάχαρη και ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Για την 1η παραλλαγή, με το λεμόνι και το δεντρολίβανο: Μπορείτε να προσθέσετε το ξύσμα λεμονιού και το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο στο μίγμα με τα στέρεα υλικά πριν μπει το βούτυρο. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία.
Για την 2η παραλλαγή με την κανέλα και τη σοκολάτα: Μπορείτε να προσθέσετε την κανέλα και τις σταγόνες σοκολάτας στο μίγμα με τα στέρεα υλικά πριν μπει το βούτυρο. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία.
Tips:
Εκτός από τις παραπάνω παραλλαγές, μπορείτε να φτιάξετε scones με τζίντζερ, με φρούτα του δάσους, καθώς και με καρύδια και βρώμη:
•► Για scones με τζίντζερ μπορείτε να προσθέσετε 2 κουτ. σούπας τζίντζερ καραμελωμένο ψιλοκομμένο και 2 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο στο μίγμα με τα στέρεα υλικά πριν μπει το βούτυρο και μετά συνεχίζετε την ίδια διαδικασία.
•► Για scones με φρούτα του δάσους, μπορείτε να προσθέσετε 100γρ. φρούτα του δάσους φρέσκα ή κατεψυγμένα, ολόκληρα ή κομμένα (ανάλογα με το μέγεθος τους) στο μίγμα που προκύπτει αφού αναμίξετε τα στέρεα υλικά με το βούτυρο και μετά συνεχίζετε την ίδια διαδικασία.
Δείτε το κάτωθι κατατοπιστικό Video...
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:45'
Καλή Επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!
Η Συνταγή από Ανδρέας Λαγός
Σημείωση 1: Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
Σημείωση 2 … ο admin προτείνει να δείτε και το κάτωθι Video…You might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr