Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Δάχτυλα : της Κύπρου τα γλυκά !!!



Τα δάχτυλα της Κύπρου είναι από τα πιο παραδοσιακά γλυκά τους !!! Λέγονται δε έτσι γιατί μοιάζουν με δάχτυλα και θέλουν καλό τηγάνισμα για να σας βγουν τραγανά.

Υλικά:

Για το φύλλο:


●► 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι ( 1 φλιτζάνι σκληρό & 1 φλιτζάνι μαλακό )
●► ¼ του τσαγιού νερό
●► ¼ του τσαγιού λάδι
●► Κορν φλάουρ ή νισεστέ για το άνοιγμα του φύλλου
●► Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη γέμιση:

●► 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
●► 2 ½ φλιτζάνια του τσαγιού καρυδόψιχα ή αμυγδαλόψιχα ( κοπανισμένη )
●► 2-3 κουταλιές της σούπας ροδόσταμο
●► ½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σκόνη

Για το τηγάνισμα:

●► φυστικέλαιο ή ελαιόλαδο
●► φλούδα πορτοκαλιού

Για το σιρόπι:

●► 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
●► 2 κουταλιές της σούπας μέλι
●► 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό
●► 1 ξύλο κανέλλας

Για το γαρνίρισμα:

●► ½ φλ. αμυγδαλόψιχα, ασπρισμένη και αλεσμένη
●► ½ κ.γλ. κανέλλα

Εκτέλεση συνταγής:

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπωλ, κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση και προσθέτουμε μέσα σε αυτήν το λάδι και το νερό. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία μέτρια ζύμη.

Τη χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια, τα πασπαλίζουμε με νισεστέ και τα αφήνουμε να μείνουν περίπου 30 λεπτά.

Ωστόσο, ετοιμάζουμε τη γέμιση … κοπανίζουμε την καρυδόψιχα ή την αμυγδαλόψιχα ( ή και τα δύο μαζί ) και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γαρύφαλλο και το ροδόσταμο για ναβραχεί και να έχουμε μία μάζα.

Ρίχνουμε στον πάγκο που δουλεύουμε λίγο κορν φλάουρ ή νισεστέ και ανοίγουμε κάθε μπαλάκι από το ζυμάρι σε λεπτό φύλλο.

Το κόβουμε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια μεγέθους 8-10 εκατοστά και βάζουμε σε κάθε φύλλο μία μικρή κουταλιά από τη γέμιση. Κλείνουμε από τις μεγαλύτερες πλευρές, όπως κλείνει το χαρτί στο τσιγάρο και πατάμε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κλείσουν καλά.

Όταν τελειώσει το φύλλο και η γέμιση, βάζουμε μπόλικο λάδι να κάψει και τηγανίζουμε τα δάκτυλα μέχρι να ξανθύνουν και από τις δύο πλευρές.

Τα βγάζουμε, τότε, με μία τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε μία χαρτοπετσέτα για να ρουφήξει το λάδι.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το μέλι και την κανέλλα να βράσουν για 10 λεπτά.

Διατηρώντας το σιρόπι ζεστό, σιροπιάζουμε με αυτό όλα τα δάκτυλα.

Προσεκτικά να μη σπάσουν, τα σερβίρουμε σε μία πιατέλα.

Καλή επιτυχία ~ Καλοφάγωτα να σας είναι !!!


topsyntages.gr , gourmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :