Το φτιάχνουν σε μεγάλα ταψιά και το κερνούν μετά τη στέψη.
Παλαιότερα σε ορισμένες περιοχές το έδιναν αντί για προσκλητήριο, σήμερα συνοδεύει τις προσκλήσεις. Το προσφέρουν και την ημέρα που στρώνουν το νυφικό κρεβάτι !!!!!
Υλικά:   { Για 35 Μερίδες }
•► 1 κιλό μέλι
•► 1 κιλό σουσάμι
•► ½ φλιτζάνι ζάχαρη
•► κανέλλα
•► 3 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού ή μανταρινιού
Εκτέλεση:
Καβουρδίζετε το σουσάμι σε αντικολλητικό τηγάνι ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
Χτυπάτε στο μπλέντερ το ένα τέταρτο της ποσότητας μέχρι να γίνει σκόνη και το ανακατεύετε με το υπόλοιπο σουσάμι.
Βάζετε ένα βαθύ τηγάνι, στη φωτιά, ρίχνετε το μέλι με τη ζάχαρη και βράζετε μέχρι να δέσει το μίγμα.
Για να καταλάβετε αν έδεσε, ρίχνετε μερικές σταγόνες μέσα σε ένα ποτήρι με νερό. Αν ο κόμπος του σιροπιού δεν διαλύεται, είναι έτοιμο. Δεν πρέπει όμως να είναι και πολύ σκληρό.
Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύετε στο σιρόπι το σουσάμι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Βρέχετε ένα ταψί ή ένα μάρμαρο με νερό ή ανθόνερο και ρίχνετε από πάνω το μίγμα του παστελιού.
Με βρεγμένα χέρια το χτυπάτε δυνατά για να στρώσει η επιφάνειά του και μετά με βρεγμένο πλάστη ή βέργα το ισιώνετε ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος, περίπου 1 εκ.
Πασπαλίζετε με κανέλλα και όταν μισοκρυώσει, κόβετε το παστέλι σε ρόμβους. Τυλίγετε τους ρόμβους με ζελατίνα.
Σημείωση 1: Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
Σημείωση 2: Στην αρχική δημοσίευση δεν υπήρχαν οι φωτογραφίες 2,3,4 οι οποίες είναι από το διαδίκτυο [ GOOGLE ] - και εγώ ο admin - δηλώνω ότι δεν είμαι κύριος πνευματικών δικαιωμάτων των φωτογραφιών !!!!
olivemagazine.gr
•► 1 κιλό μέλι
•► 1 κιλό σουσάμι
•► ½ φλιτζάνι ζάχαρη
•► κανέλλα
•► 3 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού ή μανταρινιού
Εκτέλεση:
Καβουρδίζετε το σουσάμι σε αντικολλητικό τηγάνι ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
Χτυπάτε στο μπλέντερ το ένα τέταρτο της ποσότητας μέχρι να γίνει σκόνη και το ανακατεύετε με το υπόλοιπο σουσάμι.
Βάζετε ένα βαθύ τηγάνι, στη φωτιά, ρίχνετε το μέλι με τη ζάχαρη και βράζετε μέχρι να δέσει το μίγμα.
Για να καταλάβετε αν έδεσε, ρίχνετε μερικές σταγόνες μέσα σε ένα ποτήρι με νερό. Αν ο κόμπος του σιροπιού δεν διαλύεται, είναι έτοιμο. Δεν πρέπει όμως να είναι και πολύ σκληρό.
Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύετε στο σιρόπι το σουσάμι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Βρέχετε ένα ταψί ή ένα μάρμαρο με νερό ή ανθόνερο και ρίχνετε από πάνω το μίγμα του παστελιού.
Με βρεγμένα χέρια το χτυπάτε δυνατά για να στρώσει η επιφάνειά του και μετά με βρεγμένο πλάστη ή βέργα το ισιώνετε ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος, περίπου 1 εκ.
Πασπαλίζετε με κανέλλα και όταν μισοκρυώσει, κόβετε το παστέλι σε ρόμβους. Τυλίγετε τους ρόμβους με ζελατίνα.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Σιμόνη Καφίρη ~ Food Styling: Tina Webb
Σημείωση 1: Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
Σημείωση 2: Στην αρχική δημοσίευση δεν υπήρχαν οι φωτογραφίες 2,3,4 οι οποίες είναι από το διαδίκτυο [ GOOGLE ] - και εγώ ο admin - δηλώνω ότι δεν είμαι κύριος πνευματικών δικαιωμάτων των φωτογραφιών !!!!
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου