Το εμπόριο και το αρωματικό ταξίδι του καφέ ανά τον κόσμο ξεκίνησε τον 8ο αιώνα από τη Μόκα, το γνωστό λιμάνι της Υεμένης, στην Αραβική χερσόνησο.
Έκτοτε η Μόκα έχει δώσει το όνομά της σε πολλά γλυκά παρασκευάσματα, που έχουν χρωματιστεί και αρωματιστεί με καφέ !!!
Υλικά:   { Για 4 Μερίδες }
Για τη σάλτσα μόκα
•► 1 & ½ φλιτζάνι ζάχαρη
•► 1/4 φλιτζανιού νερό
•► ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
•► 3/4 φλιτζανιού δυνατό καφέ φίλτρου ή εσπρέσο
•► ½ φλιτζάνι βούτυρο
Για το σερβίρισμα
•► μπανάνες
•► παγωτό βανίλια
•► αμύγδαλα φιλέ καβουρντισμένα (προαιρετικά)
•► βύσσινα κομπόστα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Πρώτα ετοιμάζετε τη σάλτσα μόκα: βάζετε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη και το νερό. Βράζετε μέχρι να σκουρύνει η καραμέλα και να πάρει το χρώμα του μελιού.
Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, τον καφέ και το βούτυρο. Ανακατεύετε ζωηρά, βάζετε το κατσαρολάκι ξανά στη φωτιά και συνεχίζετε το βράσιμο για 3 λεπτά ακόμα. Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει και τη βάζετε στο ψυγείο.
Σερβίρετε σε κάθε πιάτο από μία ολόκληρη μπανάνα κομμένη στη μέση κατά μήκος, δύο μπάλες παγωτό βανίλια και περιχύνετε με τη σάλτσα μόκα. Αν θέλετε, πασπαλίζετε με καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ ή λίγο βύσσινο κομπόστα για χρώμα.
Tips:
Αν περισσέψει σάλτσα, τη διατηρείτε στο ψυγείο για άλλες χρήσεις.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Για τη σάλτσα μόκα
•► 1 & ½ φλιτζάνι ζάχαρη
•► 1/4 φλιτζανιού νερό
•► ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
•► 3/4 φλιτζανιού δυνατό καφέ φίλτρου ή εσπρέσο
•► ½ φλιτζάνι βούτυρο
Για το σερβίρισμα
•► μπανάνες
•► παγωτό βανίλια
•► αμύγδαλα φιλέ καβουρντισμένα (προαιρετικά)
•► βύσσινα κομπόστα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Πρώτα ετοιμάζετε τη σάλτσα μόκα: βάζετε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη και το νερό. Βράζετε μέχρι να σκουρύνει η καραμέλα και να πάρει το χρώμα του μελιού.
Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, τον καφέ και το βούτυρο. Ανακατεύετε ζωηρά, βάζετε το κατσαρολάκι ξανά στη φωτιά και συνεχίζετε το βράσιμο για 3 λεπτά ακόμα. Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει και τη βάζετε στο ψυγείο.
Σερβίρετε σε κάθε πιάτο από μία ολόκληρη μπανάνα κομμένη στη μέση κατά μήκος, δύο μπάλες παγωτό βανίλια και περιχύνετε με τη σάλτσα μόκα. Αν θέλετε, πασπαλίζετε με καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ ή λίγο βύσσινο κομπόστα για χρώμα.
Tips:
Αν περισσέψει σάλτσα, τη διατηρείτε στο ψυγείο για άλλες χρήσεις.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Σιμόνη Καφίρη
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου