Τα ζυμαρικά φούρνου είναι πάντα μια καλή επιλογή για το κυριακάτικο τραπέζι.
Σε αυτήν την συνταγή μετατρέπετε τα λαζάνια σε κανελόνια και μπορεί η διαδικασία να είναι λίγο πιο χρονοβόρα αλλά η γεύση αυτού του πιάτου, χάρη και στην νόστιμη γέμιση από κιμά κοτόπουλου, θα σας αποζημιώσει.
Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }
•► 400 γρ. λαζάνια
•► 200 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα, ανάμικτα (κασέρι, γραβιέρα, έμενταλ, κεφαλογραβιέρα κ.ά.)
Για το μίγμα του κιμά κοτόπουλου
•► 350 γρ. κιμά κοτόπουλου, από στήθος ή μπούτι
•► ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
•► 1 μεγάλο καρότο, τριμμένο
•► 1 ξυλάκι κανέλας
•► 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό
•► ½ φλιτζάνι φρέσκα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για την κρέμα
•► 500 ml κρέμα γάλακτος
•► 3 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
•► 2/3 του φλιτζανιού κέτσαπ
•►1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Πρώτα ετοιμάζετε τον κιμά: Σε ένα μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, το οποίο ζεσταίνετε σκέτο σε πολύ δυνατή φωτιά, καβουρδίζετε τον κιμά για 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πιει όλα τα υγρά του, να στεγνώσει και να σκουρύνει.
Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και τα σοτάρετε όλα μαζί για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Τότε προσθέτετε το καρότο, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε για 1 λεπτό.
Ρίχνετε τον πελτέ, χαμηλώνετε ελαφρώς τη φωτιά και μαγειρεύετε για 15-20 λεπτά, μέχρι ο κιμάς να πιει τα υγρά. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε το δυόσμο, ανακατεύετε και αφήνετε το μίγμα κατά μέρος να κρυώσει καλά.
Μετά ετοιμάζετε τα λαζάνια: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό. Μόλις κοχλάσει, ρίχνετε ένα ένα τα λαζάνια και τα αφήνετε να βράσουν για 4 λεπτά (δεν τα ρίχνετε όλα μαζί στην κατσαρόλα γιατί η θερμοκρασία του νερού θα πέσει, τα λαζάνια θα αργήσουν να βράσουν και θα κολλήσουν το ένα στο άλλο).
Τα βγάζετε ένα ένα με τρυπητή κουτάλα και τα βάζετε να στραγγίξουν επάνω σε απλωμένες βαμβακερές πετσέτες, σε μονή στρώση.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Λαδώνετε ένα μέτριο ορθογώνιο ταψί (με διαστάσεις περίπου 22x32εκ.). Απλώνετε ένα λαζάνι σε ξύλο κοπής και στρώνετε στην επιφάνειά του μία γεμάτη κουταλιά της σούπας από το μίγμα του κιμά.
Αφήνετε κατά μέρος πέντε έξι κουταλιές της σούπας από το μίγμα των τριμμένων τυριών και πασπαλίζετε τον κιμά με ένα κουταλάκι του γλυκού από το υπόλοιπο. Τυλίγετε το λαζάνι σε ρολό (το κάνετε δηλαδή κανελόνι) και το βάζετε στο ταψί.
Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα λαζάνια και τα βάζετε όλα στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο.
Μετά ετοιμάζετε την κρέμα: Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με την κρέμα, την κέτσαπ, την πάπρικα και αλατοπιπερώνετε. Περιχύνετε τα κανελόνια με το μίγμα και πασπαλίζετε με το μίγμα των τριμμένων τυριών που έχετε αφήσει κατά μέρος.
Ψήνετε το φαγητό στον φούρνο για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κανελόνια. Σερβίρετε το φαγητό αφού κρυώσει ελαφρώς.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 400 γρ. λαζάνια
•► 200 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα, ανάμικτα (κασέρι, γραβιέρα, έμενταλ, κεφαλογραβιέρα κ.ά.)
Για το μίγμα του κιμά κοτόπουλου
•► 350 γρ. κιμά κοτόπουλου, από στήθος ή μπούτι
•► ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
•► 1 μεγάλο καρότο, τριμμένο
•► 1 ξυλάκι κανέλας
•► 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό
•► ½ φλιτζάνι φρέσκα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για την κρέμα
•► 500 ml κρέμα γάλακτος
•► 3 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
•► 2/3 του φλιτζανιού κέτσαπ
•►1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Πρώτα ετοιμάζετε τον κιμά: Σε ένα μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, το οποίο ζεσταίνετε σκέτο σε πολύ δυνατή φωτιά, καβουρδίζετε τον κιμά για 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πιει όλα τα υγρά του, να στεγνώσει και να σκουρύνει.
Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και τα σοτάρετε όλα μαζί για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Τότε προσθέτετε το καρότο, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε για 1 λεπτό.
Ρίχνετε τον πελτέ, χαμηλώνετε ελαφρώς τη φωτιά και μαγειρεύετε για 15-20 λεπτά, μέχρι ο κιμάς να πιει τα υγρά. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε το δυόσμο, ανακατεύετε και αφήνετε το μίγμα κατά μέρος να κρυώσει καλά.
Μετά ετοιμάζετε τα λαζάνια: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό. Μόλις κοχλάσει, ρίχνετε ένα ένα τα λαζάνια και τα αφήνετε να βράσουν για 4 λεπτά (δεν τα ρίχνετε όλα μαζί στην κατσαρόλα γιατί η θερμοκρασία του νερού θα πέσει, τα λαζάνια θα αργήσουν να βράσουν και θα κολλήσουν το ένα στο άλλο).
Τα βγάζετε ένα ένα με τρυπητή κουτάλα και τα βάζετε να στραγγίξουν επάνω σε απλωμένες βαμβακερές πετσέτες, σε μονή στρώση.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Λαδώνετε ένα μέτριο ορθογώνιο ταψί (με διαστάσεις περίπου 22x32εκ.). Απλώνετε ένα λαζάνι σε ξύλο κοπής και στρώνετε στην επιφάνειά του μία γεμάτη κουταλιά της σούπας από το μίγμα του κιμά.
Αφήνετε κατά μέρος πέντε έξι κουταλιές της σούπας από το μίγμα των τριμμένων τυριών και πασπαλίζετε τον κιμά με ένα κουταλάκι του γλυκού από το υπόλοιπο. Τυλίγετε το λαζάνι σε ρολό (το κάνετε δηλαδή κανελόνι) και το βάζετε στο ταψί.
Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα λαζάνια και τα βάζετε όλα στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο.
Μετά ετοιμάζετε την κρέμα: Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με την κρέμα, την κέτσαπ, την πάπρικα και αλατοπιπερώνετε. Περιχύνετε τα κανελόνια με το μίγμα και πασπαλίζετε με το μίγμα των τριμμένων τυριών που έχετε αφήσει κατά μέρος.
Ψήνετε το φαγητό στον φούρνο για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κανελόνια. Σερβίρετε το φαγητό αφού κρυώσει ελαφρώς.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ντίνα Νικολάου ~ Food styling: Aντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου