Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Κασιώτικες τυρόπιτες… αλα OliveMagazine !!!



Τα πασχαλινά γλυκά ζητούν το μαλακό τυρί, όπως η μυζήθρα και το ανθότυρο, αρωματισμένο με κανέλα και μαστίχα.

Στην Κάσο αυτές τις μέρες φτιάχνουν τυρόπιτες, φτιάξτε τις και εσείς είναι πεντανόστιμες.

Υλικά:   { Μερίδες: για 15-20 πίτες }

Για τη ζύμη

•► 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
•► ½ κουτ. γλυκού αλάτι
•► ⅔ φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο
•► ½ φλιτζάνι ζάχαρη
•► ½ φλιτζάνι γάλα χλιαρό
•► 2 αβγά
•► 2 κουτ. σούπας κονιάκ
•► ½ κουτ. γλυκού μαχλέπι τριμμένο
•► ¼ κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
•► ½ κουτ. γλυκού κανέλα

Για τη γέμιση

•► 500 γρ. μυζήθρα φρέσκια ή ανθότυρο
•► 1 αβγό χτυπημένο
•► ¼ κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
•► 1 κουτ. γλυκού κανέλα
•► ½ φλιτζάνι ζάχαρη
•► 1 κουτ. σούπας αλεύρι

Για το κλείσιμο του ζυμαριού

•► 1 ασπράδι αβγού χτυπημένο να γίνει αφρός

Για το άλειμμα

•► 1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 2 κουτ. γλυκού νερό

Εκτέλεση:

Διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και προσθέτετε ένα κουταλάκι του γλυκού από τη ζάχαρη και μία κουταλιά της σούπας από το αλεύρι. Αφήνετε το μίγμα στην άκρη μέχρι να φουσκώσει και να κάνει αφρό.

Κρατάτε ενάμισι φλιτζάνι αλεύρι στην άκρη και τοποθετείτε το υπόλοιπο σε λεκάνη.

Ανοίγετε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνετε μέσα το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, τα αβγά, το κονιάκ και τα μπαχαρικά.

Προσθέτετε το μίγμα της μαγιάς και αρχίζετε να αναμιγνύετε όλα τα υλικά με το αλεύρι.

Προσθέτετε όσο επιπλέον αλεύρι χρειάζεται από αυτό που κρατήσατε για να γίνει μια λεία και εύπλαστη ζύμη.

Σκεπάζετε τη ζύμη, την τοποθετείτε σε ζεστό μέρος και αφήνετε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.

Ετοιμάζετε τη γέμιση: ανακατεύετε όλα τα υλικά της γέμισης σε μπολ μέχρι να ενωθούν καλά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ζυμώνετε πάλι τη ζύμη για λίγο και κόβετε μικρά κομμάτια στο μέγεθος ενός αβγού.

Παίρνετε ένα ένα τα κομμάτια, φτιάχνετε μπαλάκια και τα ανοίγετε σε φύλλο διαμέτρου 10εκ.

Τοποθετείτε μία κουταλιά της σούπας από τη γέμιση στο κέντρο της ζύμης.

Αλείφετε τις άκρες με το ασπράδι αβγού και διπλώνετε σε σχήμα τρίγωνο ή μισοφέγγαρο (το ασπράδι βοηθάει να μην ανοίγουν οι άκρες όταν ψήνονται).

Συνεχίζετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Απλώνετε τις πίτες σε λαδωμένο ταψί σε απόσταση 3εκ. μεταξύ τους. Τα σκεπάζετε και τα αφήνετε για 45 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσουν.

Αλείφετε την επιφάνειά τους με τον κρόκο αβγού και ψήνετε τις πίτες στο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Η Συνταγή από Γεωργία Κοφινά ~ Food styling: Αντωνία Κατή

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :